PUBLICITAT

La pel·lícula andorrana ‘El fred que crema’ reprèn el seu rodatge

S’introdueixen nous actors i actrius a l’elenc, com Greta Fernández

Per El Periòdic

Façana de la Casa Rull, on es faran els primers rodatges del film.
Façana de la Casa Rull, on es faran els primers rodatges del film. | Wikimedia Commons

Després de l’aturada forçosa per la Covid-19, el proper dilluns dia 7 de setembre es reprèn el rodatge de Fred –ara El fred que crema–, la pel·lícula basada en l’obra de teatre d’Agustí Franch, dirigida per Santi Trullenque i ambientada a Andorra, que explica l’arribada d’una família de jueus a casa de l’Antoni i la Sara, una jove parella de Sispony, l’any 1943.


Segons van informar les productores del film, Red Nose Produccions, Films de l’Orient i Arlong Productions, aquesta aturada ha servit per reconduir el projecte i, entre altres coses, fer un canvi de títol estratègic. El rodatge es dividirà en dues etapes, una en què es rodaran la majoria de seqüències interiors, en escenaris de casa Rull i Areny Plandolit i una segona que es farà al novembre, quan  es rodaran els exteriors i els interiors del bar del poble.


També hi ha hagut canvis en el repartiment, motivats per la incompatibilitat d’agendes d’alguns actors i actrius. Roger Casamajor seguirà sent l’Antoni, així com Daniel Horvath serà Lars i Pedro Casablanc interpretarà a Serafí, mentre que el personatge de la Sara passarà a ser interpretat per Greta Fernández –Hija de un ladrón, Elisa y Marcela–, el Joan de cal Peça serà Adrià Collado –Atrapa a un ladrón, Sabuesos–, Marian l’interpretarà Ksawery Szlenkier –Into de night, Blood from blood–, i Peter Nikolas –Élite, La casa de papel–, posarà cara a Henryk. Pel que fa a la participació d’actors i actrius andorrans, Elisabet Terri interpretarà la Marieta, Xavi Fernández serà el Guillem, Simon Binsted és el Dr.Coderch, Irina Robles és la Quima, Joel Pla és l’Enric, les germanes Ona i Laia Valle fan de Joana en diferents etapes de la seva vida, Juanma Casero és Sisquet de cal Riot i Rafael Duarte es Serafí de jove.


A part, l’aturada del rodatge va resultar un entrebanc econòmic important per al projecte que es va haver d’aturar forçadament. En aquest sentit, més enllà de la col·laboració de Televisió de Catalunya, l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) i el Govern d’Andorra, Arlong productions ha passat a coproduir el projecte junt amb Films de l’Orient i Red Nose produccions.

PUBLICITAT
PUBLICITAT