PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobada entre Marsol i Gili pel sentit únic a Sant Andreu

El comú d’Andorra la Vella decideix allargar uns dies la prova pilot

Per El Periòdic

Carrer Sant Andreu.
Carrer Sant Andreu. | ANA

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, es reuniran demà al matí per abordar la continuïtat del sentit únic de circulació al carrer Sant Andreu, que ara mateix es manté així per una prova pilot iniciativa del comú de la capital el passat 4 d’agost. La trobada es durà a terme a petició del comú d’Andorra la Vella i tindrà lloc a la seu de la casa comuna escaldenca.

Segons va expressar ahir en un comunicat el Comú d’Escaldes-Engordany, «aquesta és la via adient que havia d’haver-se dut a terme des del primer moment de la prova pilot per a assolir una real comunicació sobre les intencions, objectius i operatives derivades del tall, ara ja existent, al carrer Sant Andreu». Els vehicles poden anar pel carrer Sant Andreu en direcció al centre sanitari però, en canvi, està prohibit circular-hi a la inversa (en direcció a Andorra la Vella).

Tal com va explicar en el seu moment Marsol, la prova pilot és una mesura de pacificació del trànsit als carrers Bisbe Príncep Iglesias i Creu Grossa que, segons el comú d’Andorra la Vella, «darrerament s’havien convertit en una via amb una elevada afluència de vehicles que circulen a alta velocitat». L’acció, a més, es complementa amb la construcció recent d’un pas de vianants elevat, adaptat a una accessibilitat universal al carrer de la Creu Grossa, número 3. 

Una prova que el comú de la capital va anunciar ahir que s’allargarà fins a finals de mes, ja que la corporació ho troba adient per avaluar l’impacte en el trànsit durant el període escolar que s’iniciarà a partir de la setmana vinent.

Segons va apuntar l’ANA, està previst que la cònsol major d’Escaldes-Engordany aprofiti la reunió per tractar sobre la idoneïtat de la prova pilot en sí, abans de parlar sobre els resultats de la prova, «atès que es reitera en la idea que la mesura segueix essent poc encertada», van declarar des del comú.

En aquesta mateixa línia, l’anunci del comú de la capital per a perllongar la prova pilot fins a final de setembre pot derivar, a ulls d’Escaldes-Engordany, en un important nus de col·lapse de mobilitat a escala nacional, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT