PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ilde Lima, apartat de la selecció per la FAF «per temes extraesportius»

L’equip ja es troba a Letònia per disputar el partit de demà sense ‘l’home Guinness’ i amb tres debutants

Per Vicente Pallarés

Partit de la selecció contra Portugal a l’Estadi Nacional.
Partit de la selecció contra Portugal a l’Estadi Nacional. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va anunciar ahir la convocatòria de la selecció pels pròxims compromisos internacionals. Entre els 23 futbolistes seleccionats, destaca l’absència del capità tricolor, Ildefons Lima, que va assolir fa uns mesos el rècord Guinness com a jugador més temps internacional de tot el món després de 23 anys. La FAF va justificar la baixa del jugador de l’Inter d’Escaldes «per temes extraesportius». Ilma farà avui una compareixença pública per tal d’explicar la seva postura davant aquesta situació. El veterà futbolista, també president de l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA), considera aquesta decisió «injusta i sense fonaments». A més, cal recordar que la FAF i la Uefa van estar investigant una possible participació de Lima en el tripijoc de partits entre l’Inter i la UE Sant Julià, però, finalment, el cas no va passar a més.


Els 23 jugadors convocats són Josep Gomes, Emili García, Max Llovera, Marc García, Chus Rubio, Moi San Nicolás, Marc Rebés, Marc Vales, Ludo Clemente, Sebas Gómez, Marc Ferré, Jordi Rubio, Marcio Vieira, Cristian Martínez, Marc Pujol, Sergio Moreno, Luigi San Nicolás, Aaron Sánchez, Álex Martínez i Jordi Alaez, a més dels debutants Iker Álvarez, Luis Blanco i Víctor Bernat. Álvarez, porter del Vila-real C, ja ha debutat amb el primer equip groguet aquesta pretemporada en un partit contra el Cartagena i promet ser el futur porter titular de la selecció. En canvi, Blanco, de l’FC Santa Coloma ha trobat la seva primera oportunitat com a internacional als seus 30 anys després de quedar-se a les portes de dos títols aquest any amb l’entitat colomenca. En el cas de Víctor Bernat, davanter de la UE Santa Coloma, va obtenir el passaport andorrà fa unes setmanes i ja pot vestir oficialment la samarreta tricolor.

 

Aquesta convocatòria es va decidir ahir al matí, in extremis, a l’haver hagut d’esperar els resultats de les proves PCR a causa del contacte directe d’un dels jugadors amb un cas positiu extern a l’equip nacional i a la FAF. Tots els membres de l’expedició van donar negatiu i van poder viatjar a Letònia a les ordres de Koldo Álvarez, on passaran una altra PCR a instàncies del govern letó. Cal destacar que 19 dels 23 seleccionats juguen per a equips de la Lliga Multisegur Assegurances, el que demostra un clar creixement del futbol nacional. Iker Álvarez (Vila-real), Max Llovera i Marc García (Granollers) i Marc Vales (Sandefjord, Noruega) són els jugadors de lligues estrangeres.  També crida l’atenció l’absència de Joan Cervós, actualment al Colorado Springs Switchbacks de la Segona Divisió dels Estats Units.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT