PUBLICITAT

Andorra la Vella

Dels més de 300 cribrats dels esports d’estiu, 27 són positius

El Govern seguirà amb els cribratges durant la temporada d’hivern

Per Judith Sáez

Esports d'estiu d'Escaldes-Engordany.
Esports d'estiu d'Escaldes-Engordany. | Comú d\'Escaldes-Engordany.

A partir del cribratge realitzat a 325 persones dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany, després de detectar quatre infants i tres monitors positius de coronavirus als esports d’estiu d’Escaldes-Engordany, els casos totals d’aquest focus de contagis s’enfilen a 27. En concret, hi ha 19 monitors dels 99 cribrats, i vuit infants i joves, dels 254, infectats.

Des de Salut, l’epidemiòloga Mireia Garcia, va destacar que el seguiment de les persones que han resultat positives l’haurà de fer el seu metge referent i que hauran de restar en aïllament domiciliari durant 14 dies. En canvi, les persones que han estat considerades contactes, les quals han estat identificades a través dels mecanismes de rastreig del ministeri, s’hauran de tornar a efectuar una segona prova d’aquí a set dies per verificar que no resultant positives durant «el període d’incubació» del virus. Una gestió que es farà des de Salut, el qual decideix si existeix un nivell de risc de transmissió alt i si han de romandre confinats. Per altra banda, en el cas dels contactes de contactes, que solen ser pares i mares, Garcia va concretar que no són considerats de risc i que, per tant, no cal que segueixin cap directriu concreta. En aquest sentit, el ministre Portaveu de l’Executiu, Eric Jover, va recordar que es poden acollir a la prestació equivalent al salari mínim que ofereix l’Administració en cas que hagin de tenir cura d’un familiar, en aquest cas els fills, perquè estan a casa i no poden anar a la feina.

D’aquesta manera, el nombre total de casos al principat augmenta amb més d’una cinquantena de nous contagis fins a arribar als 1.176 casos des de l’inici de la crisi sanitària. D’aquests, 215 es mantenen actius, 46 més que en la darrera actualització de les dades sanitàries. En relació amb l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, es va informar que augmenten per dos els pacients ingressats al centre. Actualment, hi ha quatre persones hospitalitzades a planta i una a la Unitat de Cures Intensives. Mentre que les defuncions es mantenen estables des del dia 12 d’agost. L’última va ser la d’un home de 60 anys sumant 53 totals.
En aquest sentit, des de l’Executiu van demanar que la gent que mostri símptomes, encara que siguin lleus, «es quedi a casa», i que els que tinguin dubtes sobre haver-se pogut contagiar, que sol·licitin fer-se les proves TMA o PCR per verificar-ho.

Temporada d’hivern

El Govern estima que aquesta demanda per realitzar-se els tests disminueixi a partir del 14 de setembre, coincidint amb el final de la temporada estival i el període de vacances. Tot i això, Jover va assegurar que l’activitat diagnòstica que està realitzant el ministeri de Salut seguirà desenvolupant-se. En especial, amb cribratges als sectors vinculats al turisme i als col·lectius més sensibles. L’objectiu és mantenir el control epidemiològic i l’evolució de la pandèmia.

Per altra banda, Jover també va anunciar que s’està plantejant habilitar un altre via de contacte telefònica per resoldre la demanda d’informació per part de la ciutadania, tot recordant que es va externalitzar el servei de trucades la darrera setmana. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT