PUBLICITAT

A partir d’ara l’IRPF s’haurà de declarar de manera telemàtica

Més de 13.000 contribuents encara han de presentar la declaració

Per Irene Mas Fàbrega

Tràmits agència tributària
Tràmits agència tributària | Tony Lara

En el context de la influència de la pandèmia de la Covid-19, que ha comportat que s’adoptin mesures de seguretat, a l’agència tributària s’ha alterat el nombre de persones que es poden atendre de manera presencial i s’han hagut d’emprendre accions que donin resposta a les necessitats de la població adaptades. En aquest sentit, el ministre de Finances, Eric Jover, va explicar en roda de premsa, que «cada vegada més gent té la possibilitat i les eines al seu abast per poder fer les declaracions tributàries per la via telemàtica. Tenint en compte que d’una banda tenim moltes declaracions que s’han de desenvolupar durant el mes de setembre i que el virus segueix estant present, les mesures de precaució segueixen estant a l’ordre del dia. Hem decidit tirar endavant la presentació obligatòria de forma electrònica de la declaració de l’IRPF per aquells obligats tributaris (OT) que tinguin rendes d’activitats econòmiques». Així, Jover va considerar que la posada en marxa de l’element telemàtic «pensem que és necessari i que va en línia amb altres mesures per tenir més presència digital, no desbordar els serveis d’agència tributària i donar un millor servei a les persones que ho necessiten.


Per altra banda, el ministre de Finances va informar que actualment un total de 4.794 OT han efectuat la presentació de l’IRPF tenint en compte que la data límit per fer-ho és el pròxim 30 de setembre. D’aquests, Jover va destacar que 480 són nous declarants, «persones que per primera vegada han de complir aquesta obligació legal» i, per altra banda, resten per presentar-ho més de 13.000 OT. En aquest sentit, va apuntar que «si tenim en consideració la proporció que normalment tenim entre presentació virtual i presencial, durant un mes hauríem de fer unes 7.500 declaracions de forma presencial».


Finalment, va explicar que com a mesura d’acompanyament, es restablirà el servei de cita prèvia d’assistència pel que fa al desenvolupament del tràmit de l’IRPF per aquells obligats tributaris que tinguin rendes de treball inferiors als 50.000 euros  i per aquelles rendes de capital immobiliari que tinguin una xifra d’ingressos inferior als 36.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT