PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito, sobre la cancel·lació de la prova: «És un pal bastant gran»

L’organització decideix suspendre la cursa amb 1.800 inscrits a causa de la limitació a 500 corredors

Per Vicente Pallarés

Roda de premsa de Josep M. Cabanes i Joaquim Purito Rodríguez per informar de la suspensió de la prova.
Roda de premsa de Josep M. Cabanes i Joaquim Purito Rodríguez per informar de la suspensió de la prova. | EL PERIÒDIC

La Purito Andorra 2020 no se celebrarà. Així ho va anunciar el mateix Joaquim Purito Rodríguez en un vídeo explicatiu el passat divendres. Ahir, l’exciclista professional va voler ampliar la informació sobre la cancel·lació de la popular marxa. «És un pal bastant gran per a nosaltres», va confessar un Purito que, malgrat aquest contratemps, es va mostrar d’acord amb les noves mesures contra la Covid-19 marcades pel Ministeri de Sanitat que impideixen que tots els inscrits poguessin participar, fet que va provocar la suspensió voluntària de la prova. «La reducció a 500 participants era impossible. Com ho fas per treure 1.300 persones? El que no podem decidir és qui la fa i qui no la fa», va manifestar Purito, que no volia deixar ningú fora. 


L’esportista, que dona nom a la seva cursa, va deixar clar que assumeix totes les indicacions de les autoritats pertinents: «Aquí no mana l’organització. Tenim un virus molt important i hem de ser conscients de prendre les mesures que siguin necessàries. Ells calculen que 500 és el nombre màxim de participants per controlar una mica el virus i nosaltres no podem discutir-ho». A més, va manifestar que  és complicat controlar les aglomeracions perquè «hi ha gent que no té el nivell o la preparació per fer tota la prova i fa només el Coll de la Gallina o la Collada de Beixalís sense estar inscrits», pel que mai es podria saber exactament quants corredors hi ha en total, encara que, segons les mesures planificades en l’organització de la cursa, «en cap moment hi hauria més de 150 persones juntes». Una d’aquestes mesures era l’ampliació del temps de sortida, que l’any passat, va ser de 28 minuts i en aquesta edició s’estirava des de les 07.00 hores fins a les 09.20 hores. «Vam fer un protocol molt més complet. Seria difícil trobar aglomeracions», va afegir Rodríguez. Malgrat no celebrar-se la marxa, «he sentit que vindran alguns al país a fer-la pel seu compte. Recomanem que no s’ajuntin molts», va declarar Purito davant aquesta possible problemàtica, ja que el 97% dels inscrits eren de fora del Principat i la mitjana de dies que passen a Andorra és de quatre. Per aquest motiu, la Purito Andorra s’ha preocupat de mantenir als inscrits a favor per a futures edicions: «Hem d’intentar cuidar el nostre turista participant que ve a conèixer els nostres ports. Continuarem lluitant i treballant per fer la nostra marxa més gran». Una de les accions que ha pres l’organització en aquest sentit és l’oferiment de la devolució del 100% de la inscripció, fet que, evidentment, provocarà pèrdues econòmiques: «Està clar que hi seran. Des del minut un ja hem deixat clar que tornarem el 100% per cuidar la nostra imatge. Hem de cuidar el client perquè torni».

 

D’altra banda, Purito també va aprofitar per deixar un missatge a les administracions públiques: «Des que la marxa s’ha anul·lat, el participant sempre ha estat al nostre costat. Esperem també aquest suport per part del país», ja que serà vital per la celebració de l’edició 2021, que «encara no té data exacta perquè amb aquest virus no hem de viure ni dia a dia, sinó minut a minut», va concloure Purito.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT