El MoraBanc cau contra el BAXI Manresa sense bones sensacions

L’equip de Pedro Martínez s’emporta el III Trofeu Escaldes-Engordany i deixa sense triomfs als d’Ibon

Per Vicente Pallarés

Tyson Pérez intenta encistellar en el partit contra el BAXI Manresa
Tyson Pérez intenta encistellar en el partit contra el BAXI Manresa | BCA - MARTÍN IMATGE

El MoraBanc va caure ahir en el segon partit amistós de pretemporada. S’enfrontava al BAXI Manresa en el III Trofeu Escaldes-Engordany i els catalans, que estaven concentrats a Lleida, van sortir del Principat amb una nova victòria després d’haver guanyat també a l’UCAM Múrcia per 90-76 a la capital del Segrià. L’equip dirigit per Pedro Martínez va començar el partit amb un parcial de 0-13 després d’un únic punt local anotat per Palsson, un dels homes més participatius contra el Barça a Encamp junt amb Clevin Hannah. Aquest excesiu parcial en contra no va fer reaccionar als homes d’Ibon Navarro, que després d’un 2+1 de Tyson Pérez, va rebre un altre parcial de 0-8 (4-21). En aquest moment, el tècnic basc demanava més intensitat als seus jugadors, que havien sortit a la pista escaldenca sense idees clares en atac i molt desencertats en el tir. No obstant això, les paraules d’Ibon Navarro van sorgir efecte perquè el MoraBanc va assolir el primer parcial favorable important amb un 12-0 amb punts anotats per Tunde, Bandja Sy, Nacho Llovet i Oriol Paulí. El conjunt del Principat s’apropava en el marcador, però un triple final de Rafa Martínez va fer acabar el primer quart amb un resultat de 16-26. El BAXI Manresa semblava anar guanyant el partit sense donar el 100%, tenint prou amb una suposada superioritat tècnica sobre el rival que no va existir la temporada passada a la Lliga Endesa. El segon quart, en canvi, es va inicir amb els dos equips molt forts i va deixar set triples en pocs minuts, quatre d’ells, per part del MoraBanc, obra de Tyson Pérez, Hannah, Palsson i Senglin. Malgrat això, l’equip seguia sense estar encertat de dos i només Jelínek va anotar una vegada des de baix la cistella en tot el quart, que va finalitzar 33-49, de nou, amb un triple del conjunt visitant, aquesta vegada per part de Makai, que feia repetir les sensacions negatives del final del primer quart amb el de Rafa Martínez.

El tercer quart acabava amb la mateixa tònica que els dos anteriors, amb un triple del Manresa que tirava per terra l’esforç final del MoraBanc. I, precisament, els triples seguien sent el punt fort dels de Pedro Martínez, tot un campió de la Lliga Endesa amb el València Basket. Rafa Martínez seguia on fire i el seu capità Guillem Jou també volia sumar-se a la festa. El jugador de Llagostera  també va anotar de tres dues vegades en aquest quart. Almenys, Pérez, que també havia anotat dos triples de dos anteriorment, va frenar el seu ritme amb els tirs de lluny. Jeremy Senglin era qui tirava ara del carret tricolor per no enfonsar-se més en el marcador i aconseguia anotar sis punts consecutius amb un triple i un 2+1. El marcador, de 49-76, continuava deixant el MoraBanc amb escases opcions d’emportar-se el trofeu amb ja només un quart per davant. I de fet, l’inici de l’últim quart no canviava les coses ni molt menys. Dos triples i un 2+1 col·locaven al Manresa amb un avantatge momentani de 33 punts. No obstant això, Tyson Pérez va agafar el relleu de màxim anotador i en va fer nou en aquest quart, molts d’ells, des dels tirs lliures. El dominicà també va ser el millor tricolor del partit en quant a punts amb un total de 18, seguit Senglin, Hannah i Sy, tots tres amb vuit punts. Quan quedava poc menys d’un minut i mig de partit, el Manresa va tenir temps fins i tot per fer debutar Lazar Mutic, de 21 anys, jugador de l’Artés de Lliga EBA, vinculat amb el Manresa. La notícia positiva de l’últim quart va ser els dos triples de Guille Colom, un d’ells per tancar el partit i acabar amb la ratxa de triples anotats al final de cada quart per part del conjunt català, que va passar per sobre dels andorrans i es va emportar el III Trofeu Escaldes-Engordany.

El pròxim partit del MoraBanc serà el 4 de setembre al Palau Blaugrana. L’equip d’Ibon Navarro s’enfrontarà al Joventut de Badalona en les semifinals de la Lliga Catalana. El dia 6 jugarà la final o el partit pel tercer lloc en funció del resultat contra la Penya.