PUBLICITAT

Escaldes finalitza el cribratge als participants dels esports d’estiu

L’Alt Pirineu i l’Aran superen els 280 punts de risc de rebrot de coronavirus

Per El Periòdic

Els esports d’estiu d’Escaldes-Engordany en una edició anterior.
Els esports d’estiu d’Escaldes-Engordany en una edició anterior. | Comú d\'Escaldes-Engordany.

El cribratge que es va efectuar a monitors i infants dels esports d’estiu d’Escaldes-Engordany, després que es detectés a set persones positives de coronavirus, s’ha enllestit aquest cap de setmana. Avui, es reprèn l’activitat, segons va informar el comú de la parròquia el divendres.

En total, es va fer la prova a unes 325 persones, entre les quals hi ha monitors i infants provinents de les activitats. Un cop assolit aquest pas, caldrà esperar a fer les pertinents analítiques per tal de conèixer els resultats, que s’esperen tenir tan ràpidament com es pugui. Un cop es coneguin, les autoritats sanitàries s’encarregaran d’anar-ho comunicant a les famílies i els indicaran els passos a seguir.

El ministre Portaveu, Eric Jover, va informar també el divendres passat que, en primer lloc, va donar positiu un monitor i, aleshores, es va fer la feina de control a la xarxa de contactes per comprovar si hi havia més positius. A més, va recordar que el Ministeri de Salut del Govern va desplegar l’operativa per efectuar les proves massives al sector de lleure en col·laboració amb el comú. També hi van participar voluntaris de la Creu Roja i el Cos de Bombers.

Més contagis a Catalunya

Les probabilitats de contagi de coronavirus a l’Alt Pirineu i l’Aran segueixen incrementant. L’índex de rebrot en aquesta regió sanitària de Catalunya se situa en els 284,70 punts, segons les darreres dades publicades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. A més, en les darreres 24 hores també es van confirmar 596 casos nous amb una edat mitjana de 50 anys.

D’aquesta manera, el nombre de contagiats totals en aquest territori s’enfila a 738, havent-hi actualment nou persones ingressades en centres hospitalaris i una a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Pel que fa a la totalitat de Catalunya, els casos detectats sumen 129.923. D’aquests, 1.527 es van detectar en les darreres hores; 13.013 són defuncions i 665 corresponen a malaltia ingressats actualment. En concret, n’hi ha 136 a l’UCI.

A la totalitat del territori català el risc de rebrot se situa en els 200,87 punts, per sobre del 179,26 registrat la setmana de l’11 al 17 d’agost. En paral·lel, la velocitat de propagació del virus (Rt) es manté per sobre de 1, a 1,11.
Per altra banda, la regió amb menys perill de transmissió del virus és les Terres de l’Ebre amb 99,25 punts, tot i que s’aproxima als 100 que ja tornen a superar a tot el territori, que atorga un nivell de risc alt. De fet, fa una setmana aquesta zona tenia un risc de 84,56, una xifra similar a la de Girona o el Camp de Tarragona que ara superen també els 130 punts, com Barcelona o Catalunya central. Respecte a Lleida, la província triplica la consideració d’alt risc de rebrot de la malaltia. La xifra se situa als 324,16 punts, 75 punts més alta que la setmana passada que en tenia 249,26.

PUBLICITAT
PUBLICITAT