Cardelús cau per un cop del seu company i es retira

El pilot andorrà va abandonar en la cinquena volta quan el rendiment era bo

Xavi Cardelús en la segona cursa de Jerez.
Xavi Cardelús en la segona cursa de Jerez. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús, malauradament, no va poder acabar la segona cursa del cap de setmana al Circuit de Jerez. La jornada va acabar amb la caiguda del pilot en la cinquena volta, fet que va provocar la seva retirada. L’incident va venir donat d’un cop per darrere del seu company d’equip, Piotr Biesiekirski, quan es disposava a afrontar la recta d’arribada. No obstant això, l’andorrà no es va voler rendir i va decidir continuar tornant a la pista en la vintena posició a un minut del primer classificat, però, a les tres voltes, va haver de retirar-se definitivament perquè la moto havia quedat malmesa. Tenint en compte, el ritme que portava el pilot d’Stylobike fins al moment, podria ahver acabat la cursa en el cinquè o el sisè lloc. La seva volta ràpida en cursa d’1:44.527 va estar dues dècimes de segon més ràpida que la que va fer a la cursa del dissabte.

Cardelús va declarar que «estava fent una bona cursa, però tot se n’ha anat per terra en el moment que el meu company d’equip m’ha colpejat pel darrere al final de la cinquena volta quan jo ocupava la vuitena posició i ell la novena. Ha estat un incident que pot passar a les curses i em sap greu, però ja no es pot fer res per resoldre-ho i això és el que conta. He sortit bé i he començat a recuperar posicions fins arribar al vuitè. Tenia ritme per acabar a prop del Top5, però tot s’ha acabat amb l’incident del revolt d’entrada a la recta principal. Tot i que he tornat a pista a la vintena posició per mirar d’acabar la prova i entrar als punts, m’he hagut de retirar tres voltes més tard perquè la moto havia quedat tocada a causa de la caiguda». La pròxima cita del Moto2 European Championship serà al circuit de MotoLand els dies 3 i 4 d’octubre. Els pilots de Moto2 hauran de disputar tres curses al llarg del cap de setmana.