PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Creixen els abonats i el tràfic per internet durant el mes de juliol

Destaca un increment important respecte a l’any passat de les dades de navegació

Per El Periòdic

La seu central d’Andorra Telecom.
La seu central d’Andorra Telecom. | ANA

Al mes de juliol hi havia 47.992 abonats als serveis de telefonia fixa, 85.157 als de telefonia mòbil i 36.899 a internet de banda ampla. Aquestes dades suposen una variació percentual del 2,6% respecte al mes de juliol de l’any anterior en telefonia fixa i del 0,3% en telefonia mòbil. Quant a abonats a internet de banda ampla, també es registra una variació percentual positiva, del 3,9%. Aquestes són les dades que ahir va fer públiques el Departament d’Estadística del Govern. 


En concret, pel que fa als abonats en telefonia fixa, destaca la variació percentual positiva en abonaments a canals xarxa veu corporativa, amb un 7,5% respecte al mes de juliol de l’any anterior. I pel que fa a la mòbil, cal subratllar que creixen els contractes, amb un 4,2%.


El tràfic telefònic en minuts sense internet durant el mes de juliol se situa en 15,38 milions, equivalent a una variació percentual positiva del 13,3% respecte al mes de juliol de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 10,17 milions de minuts –66,1% del total i equivalent a un 23,2% més–, mentre que el tràfic internacional ha estat de 5,21 milions de minuts –33,9% del total i equivalent a un descens de l’1,9%–.


A banda, també cal destacar un increment important del tràfic per internet en GB. En aquest cas, durant el mes de juliol, se situa en els 6,64 milions de GB, reflectint una variació percentual positiva del 34,5% respecte al mes de juliol de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 2,54 milions de GB, un 38,3% del total i equivalent a un increment del 59,5%. Pel que fa a l’internacional, ha estat de 4,09 milions de GB, un 61,7% del total i equivalent a un augment del 22,5%. Cal destacar la variació del tràfic per internet mòbil, que aquest mes augmenta un 37,4%. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT