PUBLICITAT

Aïllada la unitat de convivència d’una guarderia per dos positius

El segon cas s’ha detectat després que es dugués a terme un cribratge a l’escola bressol

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una escola bressol d’Andorra la Vella.
Imatge d’arxiu d’una escola bressol d’Andorra la Vella. | El Periòdic

Després del cribratge realitzat a la unitat de convivència d’un infant que va donar positiu en Covid-19 d’una escola bressol, s’ha detectat un altre cas dins del seu grup convivent. Segons va informar el Govern, les autoritats sanitàries han procedit a aïllar a tot el grup de convivència i a hores d’ara s’està duent a terme l’enquesta epidemiològica entre tots els contactes. 


A les nenes i nens d’aquesta unitat convivent se’ls repetirà la prova diagnòstica d’aquí a set dies. La resta del centre continua funcionant amb normalitat.

Positius als esports d’estiu

El Govern va informar, també, que s’han detectat dos casos positius de coronavirus a dos grups diferents d’esports d’estiu de dues parròquies. Actualment i tal com marca el protocol sanitari, les autoritats estan duent a terme proves diagnòstiques i una enquesta epidemiològica entre la unitat de convivència dels afectats i els seus contactes. 

Cap cas nou a La Seu

D’altra banda, segons indica el butlletí diari que publica l’Ajuntament de La Seu d’Urgell en el context de la segona onada de Covid-19 a la ciutat i a la comarca de l’Alt Urgell, durant les darreres hores no s’ha detectat cap cas nou de coronavirus a la ciutat i, en contraposició, s’han donat set altes. Així, actualment el total de casos actius a la capital és de 70, dels quals 65 es troben confinats al seu domicili i cinc estan ingressats al Sant Hospital. En aquesta línia, cal destacar que al llarg de les darreres hores no hi ha hagut cap hospitalització per la malaltia. Els ingressos actuals són a planta i no hi ha cap persona a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El nombre de contactes de positius que estan aïllats al domicili és de 440, 42 menys que els que es van registrar al darrer balanç.

Cribratge massiu

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya segueix amb el cribratge per detectar contagis de la Covid-19 a la Seu d’Urgell. Ahir, les proves PCR voluntàries es van realitzar entre la població que té de 16 a 35 anys. La resposta dels joves davant l’oportunitat de fer-se les proves va ser molt bona, tenint en compte que durant el matí la cua va arribar fins al carrer de Sant Agustí.


L’objectiu del cribratge és detectar portadors asimptomàtics del virus i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia. La recollida de mostres es fa a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, de les 10.00 hores a les 14.00 hores i de les 16.00 hores a les 19.00 hores. Per facilitar els tràmits, cal portar el DNI i la targeta sanitària, a més d’un bolígraf per emplenar els formularis. La prova PCR és gratuïta i els resultats es podran consultar en 48 hores a través d’internet.


Salut pretén realitzar entre 300 i 500 proves cada dia, fet que permetria testar al voltant d’un 10% de la població de la Seu d’Urgell en la darrera setmana. La recollida de mostres es farà, avui, a la franja d’edat de 36 a 50 anys.

Augment de casos a Catalunya

Així mateix, Catalunya va registrar ahir un augment important de casos amb 1.288 confirmats a través de proves PCR. El total d’infectats a la comunitat autònoma des que va començar la crisi sanitària ascendeix fins als 103.519, segons l’últim balanç del Departament de Salut. En aquest sentit, les dues últimes actualitzacions comptabilitzaven menys de 800 nous casos positius. 


Des de l’inici de la pandèmia a Catalunya han mort 12.985 persones, 13 més respecte de l’últim balanç. Tot i això, els pacients ingressats segueixen baixant per tercer dia consecutiu. Actualment hi ha 658 persones als hospitals catalans, quatre menys que a l’últim recompte públic. D’aquest total, 129 es troben a l’UCI, set menys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT