PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Majoral aposta per modernitzar els parquímetres del poble

La voluntat del comú és crear una aplicació que, entre d'altres, faciliti el pagament

Per Gerard Castillo Miralles

Imatge de l'aparcament comunal del Prat Nou.
Imatge de l'aparcament comunal del Prat Nou. | ANA

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, va aprofitar ahir la roda de premsa en què va presentar la regulació dels camins rodats al poble per fer pública la voluntat del comú per «modernitzar» els seus parquímetres, tal com va expressar. «Estar al teu lloc de treball, tenir el vehicle aparcat en una zona blava, i que des d’allà puguis anar fent els pagaments sense haver-te de desplaçar», va fer servir a tall d’exemple.  Així, la voluntat, segons el cònsol, és crear una aplicació que permeti fer-ho i consultar, per exemple, els aparcaments disponibles. 


Un altre dels beneficis d’aquesta «modernització», seria que en els parquímetres es pugui comprar, per exemple, entrades a esdeveniments culturals. A més, aquests nous aparells funcionarien amb energies renovables, ja que disposarien de la seva pròpia placa fotovoltaica. 


El cònsol va matisar, però, que busquen «que no costi diners al comú». Segons va explicar, això significa que, a través d’un concurs, una empresa privada gestionarà el canvi de parquímetres i recuperarà la inversió a través d’un percentatge que obtindrà pels diners dels aparcaments. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT