PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El Comú de Sant Julià regula l’accés motoritzat a la parròquia

Hi haurà restriccions per temporades i pels diferents tipus de moto

Per Gerard Castillo Miralles

Camí creat pel trànsit rodat al costat de l’accés al berenador i la capella de Sant Crisòtofol, a Sant Julià.
Camí creat pel trànsit rodat al costat de l’accés al berenador i la capella de Sant Crisòtofol, a Sant Julià. | F.A. / ANA

L’accés motoritzat i rodat a Sant Julià de Lòria queda regulat per tots els votlants de la parròquia a partir d’a ra. Així ho va fer públic ahir el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral. Fins ara, la resta de territoris del Principat havien legislat aquesta pràctica i quedava la parròquia laurediana per fer-ho.


Aquesta mesura es va materialitzar en l’últim consell del comú, celebrat a finals de juliol, a través d’una ordinació. Majoral va voler donar importància a què «ja feia anys que la gent de la parròquia ho venia demanant» i que ve promoguda «per la manera com s’estaven destrossant els camins de Sant Julià». Més enllà d’això, Majoral va defensar la mesura dient que s’ha fet «havent-ho parlat amb la Federació de Motociclisme i escoltant a tothom».


El cònsol va explicar que aquesta ordinació ja es troba «en la segona fase, la d’aplicació». Aquesta es farà amb la col·laboració dels agents de policia i de circulació, així com els banders i el personal del departament de boscos, que podran actuar en compliment de l’ordinació i denunciar-ne les infraccions.


En concret, i tal com indiquen les senyalitzacions que es poden trobar al llarg dels camins, a partir d’ara les motos de trial podran circular lliurement per tots els camins sense restriccions. Les motos d’enduro i motocròs, en canvi, tindran limitacions i no podran circular per fer-ho a tots llocs, ja que, consideren, són les que «més fan malbé el terreny». 


L’ordinació recull un apartat específic segons el qual podrà passar per la pista rodada del camí forestal, des de la cota 2.000 de la Rabassa fins al Pic Negre, qualsevol mena de vehicle durant tot l’any, a excepció dels tres mesos de desgel –entre maig i juliol–, quan quedarà completament restringit el pas a tots els vehicles morotitzats, ja que durant aquestes dates és més perillós perquè és «quan es marca més rodera» en el terreny, com va explicar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT