Encamp

El MoraBanc, superior al Barça fins que se li acaba la benzina

L’equip del Principat va anar per davant en el marcador durant tot el partit fins a l’últim quart

Per Vicente Pallarés

Partit de l’any passat entre l’FC Barcelona i el MoraBanc.
Partit de l’any passat entre l’FC Barcelona i el MoraBanc. | ACB Media

El partit semblava no començar bé pel MoraBanc,  ahir de groc, que es va trobar un Barça molt fort físicament en els primers minuts contra el quintet inicial format per Hannah, Palsson, Senglin, Bandja Sy i Tunde. L’equip blaugrana va iniciar l’enfrontament dominant el joc i, tot i no estar massa encertats encistellant, replegaven amb èxit la defensa després de finalitzar les jugades en atac, fet que impossibilitava al conjunt del Principat sorprendre al rival. No obstant això, els tricolor van reaccionar als minuts finals del primer quart i van passar d’un resultat de 8-18 a una remuntada de 19-18 abans d’acabar-se. L’estrella, pel moment, era Haukur Palsson, que va encistellar tres triples. Sy i Jelínek també van anotar una cistella de tres cadascú, pel que 15 dels 19 punts dels homes d’Ibon Navarro van arribar de triple.

El segon quart va ser decisiu per mantenir i superar aquest petit avantatge assolit. El conjunt del Principat va canviar els triples per les jugades combinades com a arma secreta contra el Barça de Jasikevicius, encara que Palsson no va tenir prou i va anotar un més al seu compte personal. I és que la nova incorporació d’aquest mercat d’estiu semblava tenir l’objectiu de donar una exhibició en la pista del Complex Esportiu d’Encamp. Sergi García i Tyson Pérez també van tenir el seu moment de glòria amb un triple cadascú. La resta de fitxatges també es mostraven molt actius i participatius. De fet, Oriol Paulí i el mateix Palsson van participar en una jugada finalitzada  per Malik Dime amb un mate espectacular. La nova sang de l’equip corria amb força contra un rival d’altura.  Clevin Hannah, que en el primer quart, havia patit alguna pèrdua de pilota no forçada, tornava a mostrar-se còmode a la pista. A més, la labor defensiva de tots els integrants era del tot efectiva i figures com Mirotic o Heurtel no trobaven solucions davant la intensa pressió andorrana. Només Smits amb dues cistelles al final del segon quart, després d’un triple de Pierre Oriola i uns tirs lliures de Mirotic, apropava una mica al seu equip en el marcador (41-35).

El mateix Hannah, continuava encertat a l’inici del tercer quart, que va començar amb un 2+1 encistellat per l’americà. Ni un xoc contra la cistella en patir una caiguda van poder frenar el seu ritme i va anotar un triple i una altra cistella en pocs minuts. El partit no semblava de pretemporada, els dos equips buscaven la victòria i la tensió del moment era evident. En una de les accions del partit, Malik Dime i Mirotic van tenir un enfrontament i van intercanviar algunes paraules, però l’incident no va anar més enllà. També es notava aquesta tensió en les jugades dels dos equips, que solien acabar amb falta i moltes de les cistelles venien dels tirs lliures. En un d’aquests tirs va aconseguir encistellar Heurtel, fins el moment, desaparegut. Palsson i Sergi García seguien fent de les seves i assolien un altre triple cadascú. El partit va arribar al final del tercer quart amb resultat de 67-58.

L’últim quart va començar amb un parcial de 0-5 pel conjunt blaugrana (67-63) i amb Ibon Navarro protestant moltes decisions arbitrals que, des de la banqueta del MoraBanc, es consideraven injustes. L’equip andorrà es precipitava al construir moltes jugades i el tècnic basc també demanava calma. Però aquesta precipitació era fruit del cansament i és que al MoraBanc se li havia acabat la benzina. Aquí es va iniciar la remuntada de l’equip català amb un excel·lent Calathes, que estava protagonitzant la gran majoria dels punts blaugrana, 15 en el seu compte particular durant tot el partit amb sis cistelles de dos i un triple. Només Haukur Palsson i Clevin Hannah, els millors homes del MoraBanc ahir, aconseguien retallar distàncies de tant en tant. D’aquesta manera, el partit va acbar 82-90 i el Barça es va emportar el Trofeu Encamp cap a Catalunya. El MoraBanc va deixar bones sensacions en el primer test de pretemporada abans d’enfrontar-se al Baxi Manresa.