PUBLICITAT

Andorra la Vella

Baixa un 27,1% el nombre d'inscrits al Servei d'Ocupació

Es creen més de 150 ofertes de feina del juny al juliol

Per Judith Sáez

Oficina del Servei d'Ocupació.
Oficina del Servei d'Ocupació. | Maricel Blanch

El nombre de persones desocupades a finals de juliol va disminuir un 27,1% respecte al mes anterior. Segons va anunciar el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres han passat de ser 1.456 persones les que buscaven feina el mes de juny a 1.061 el juliol. A més, va constatar que aquesta tendència a la baixa segueix patent en tant que actualment hi ha 917 persones inscrites al Servei d’Ocupació. Tanmateix, encara és un 156,3% superior que l’any passat.

Des de l’Executiu van apuntar que s’han creat nous llocs de treball gràcies a la reactivació del turisme, el qual «ha permès reprendre certa normalitat» i aportar la «sensació que l’economia està funcionant». De fet, les dades d’ocupació també denoten una tendència a l’alça del nombre d’ofertes de feina. En concret, el juny de se’n van oferir 517, mentre que a finals de juliol n’hi va haver 693, un increment del 34%.

En aquest sentit, el nombre de persones que reben l’ajut per desocupació involuntària també va baixar de 522 al juny a 304 el mes de juliol. Actualment, 255 es beneficien de la prestació per desocupació involuntària amb motiu de la Covid-19 i 49 del corrent. A més, ha disminuït un 53% les persones amb Suspensió Temporal del Contracte de Treball o Reduccions de Jornada Laboral, passant de ser de 6.812 persones el mes de juny a 3.151 el mes de juliol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT