PUBLICITAT

Salut detecta 38 nous infectats de Covid-19 al país des de dilluns

Benazet no creu que el repunt de casos estigui relacionat amb el turisme

Per Irene Mas Fàbrega

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’ahir.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’ahir. | SFGA/JAViladot

El Govern va explicar ahir que s’han detectat 38 nous positius en Covid-19 des de dilluns. En aquest sentit, ja són 152 els casos actius al país. Dos dels infectats són casos nous, mentre que la resta van ser detectats en el context del seguiment de casos. Així ho va explicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on també va recordar que la xifra de recuperats s’eleva fins a 91 en el context de la segona onada d’infeccions, i que hi ha dues persones menys ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així, actualment el centre hospitalari acull a tres persones, una de les quals es troba a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i requereix de ventilació mecànica, tot i que la seva situació és estable i Benazet va apuntar que, fins i tot, s’ha notat una discreta millora. La resta, es troben a planta.


Pel que es refereix a les xifres totals des que va començar la crisi sanitària, s’han registrat 1.098 casos positius, s’han recuperat 893 persones i n’han mort 53. Tot i així, el ministre de Salut va voler posar en valor que en comparació a la primera onada d’incidència del virus al país, aquesta vegada l’afectació del mateix és molt menor. Segons Benazet, això es deu al fet que «la capacitat diagnòstica és molt més elevada, però el germen és el mateix». En aquest sentit, va apuntar que «cal seguir sent prudents».


D’altra banda, el ministre va explicar que a partir dels resultats dels cribratges sectorials, «molt pocs casos es poden atribuir a sectors relacionats amb el turisme». Així, va posar en valor el bon ús dels professionals del sector dels materials de seguretat.


Rebrot al setembre

Benazet va mostrar-se segur que al mes de setembre, «amb el retorn a les escoles i la finalització de les vacances de molta gent» hi haurà un increment de casos, «però creiem que amb els mitjans que estem utilitzant el podrem controlar». En referència al cribratge a la comunitat educativa, qui es cuidarà de fer les proves serà, entre d’altres, el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, el Col·legi d’Infermeres, el Col·legi de Metges i voluntaris de la Creu Roja. En total, entre 40 i 50 persones. 


Finalment, va explicar que actualment s’estan cribant els centres sociosanitaris, el centre penitenciari i una guarderia que va detectar un infant infectat. De les proves en qüestió, no ha sortit cap resultat positiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT