PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La campanya policial adreçada als motoristes clou amb 126 sancions

La iniciativa buscava incidir a unes bones condicions de circulació dels conductors

Per El Periòdic

Imatge de conductors de motocicleta.
Imatge de conductors de motocicleta. | ANA

La campanya de seguretat en el trànsit adreçada als conductors de motocicletes i ciclomotors, que s’ha allargat del 10 al 23 d’agost, ha clos amb un total de 126 conductors sancionats després d’infringir fins a 134 articles del codi de la circulació. S’ha controlat durant aquest temps a 618 conductors de motos. D’aquests, el 20,38% han estat sancionats. 
La campanya buscava incidir en què aquest tipus de vehicles circulessin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives. També s’ha treballat a detectar aquells comportaments imprudents, per tal de reduir el nombre d’accidents.


Pel que fa a les sancions, 92 han tingut a veure amb deficiències tècniques o administratives. D’aquestes, 37 han sigut per circular sense disposar del distintiu de la ITV en vigència, 26 relacionades amb no presentar el rebut d’assegurança malgrat tenir-lo, 10 per escapaments lliures, incomplets, deteriorats o models no previstos pel fabricant, i cinc per no tenir contractada una pòlissa d’assegurança. Quant a les imprudències o infraccions, un total de 42, els agents han sancionat 27 motoristes per excés de velocitat, set per no respectar la senyalització horitzontal, quatre per avançaments indeguts, tres per no respectar els senyals prohibitius i un per no cedir el pas en una intersecció a vehicles amb preferència.


A banda d’aquestes sancions, també s’han imposat d’altres alienes a la mateixa campanya. En concret, s’ha sancionat vuit conductors, tres d’ells per conduir sota els efectes de l’alcohol, dos per conduir un vehicle andorrà amb permís estranger sent resident de més de sis mesos, dos més per tenir el permís de conduir caducat i una per transitar per la via pública sense estar legalment autoritzat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT