PUBLICITAT

Pic d’ocupació a la tercera setmana d’agost amb un 88% de mitjana

Tot i haver-hi un 20% d’hotels tancats s’han venut més habitacions

Per Gerard Castillo Miralles

Turistes caminant per l’avinguda Mertixell.
Turistes caminant per l’avinguda Mertixell. | El Periòdic.

L’ocupació de la tercera setmana d’agost, del 17 al 23 d’agost, ha sigut d’un 88% de mitjana. Les parròquies amb un percentatge més alt han sigut Andorra la Vella, Ordino, i Encamp, que han girat al voltant del 92%. La resta de parròquies han presentat números que no han descendit del 88%, a excepció de Sant Julià de Lòria, amb un 56,19% d’ocupació. De tots els turistes, la majoria han sigut espanyols, que han representat un 66% del total i francesos, amb un 26%. 


Ara bé, respecte a l’estiu passat, hi ha un percentatge d’hotels que es troben actualment tancats. Tal com va explicar el president de la Unió Hotelera (UHA), Jordi Pujol, a EL PERIÒDIC, al voltant del 20% dels hotels no han obert aquest estiu. Tot i això, Pujol va remarcar que «fa dos anys ja va passar» i que aquests «són de les mateixes cadenes hoteleres que ara concentren la gent en un o dos hotels». Per tant, tenint en compte la quantitat de llits o habitacions venudes «el percentatge està una mica per sobre que l’any passat». 


Pujol destaca que l’agost és «un període més vacacional, sobretot pel turisme espanyol» i ja preveien que seria més alt. Per això, celebra que «l’agost només podem valorar-lo positivament, és una xifra millor que l’any passat». «Ajuda molt que el país té molta natura, i molta diversitat, no només és turisme de shopping», ha afegit.


Lamenta, però, que al juliol els números van ser més baixos «per les restriccions del Segrià i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)» i el setembre tornarà a ser una mica més fluix perquè «acostuma a venir gent de més lluny però s’han fet menys reserves». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT