PUBLICITAT

La Seu d’Urgell realitzarà un cribatge massiu a la població

Les proves estan dirigides a personal de restauració i habitants de 16 a 50 anys

Per El Periòdic

Roda de premsa a l’Ajuntament de la Seu
Roda de premsa a l’Ajuntament de la Seu | RàdioSeu

l Departament de Salut realitzarà aquesta setmana un cribratge massiu a la Seu d’Urgell per detectar portadors asimptomàtics de la Covid-19 i intentar disminuir les xifres de contagis. L’anunci el va fer ahir l’alcalde, Jordi Fàbrega, la directora adjunta de la SAP Lleida-Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS), Meritxell Feixes, i el vicealcalde, Francesc Viaplana.


A la capital urgellenca s’ha incrementat significativament durant els útims dies el nombre de casos actius de Covid-19, la majoria dels quals estan lligats a l’activitat social. Actualment hi ha 69 positius aïllats i 4 pacients ingressats. La decisió de dur a terme el cribratge es deu al fet que un 15% de les proves PCR fetes durant el cap de setmana al municipi han donat positiu. 


El cribratge serà voluntari i se centrarà en els treballadors de la restauració que encara no s’hagin fet la PCR i en tota la població dels 16  als 50 anys. Es farà al Centre Cívic El Passeig, sense cita prèvia de les 10.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 19.00, avui per treballadors de la restauració, demà dijous per la població entre 16 i 35 anys i divendres per la població d’entre 35 i 50 anys. La prova és gratuïta i l’objectiu és fer com a mínim, 1.000 proves. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT