PUBLICITAT

El concurs per l’edifici d’Andorra Telecom tindrà lloc al setembre

La infraestructura s’ubicarà a la zona del The Cloud i seguirà els plans d’urbanisme

Per Irene Mas Fàbrega

Signatura del conveni entre les dues administracions.
Signatura del conveni entre les dues administracions. | ANA/M.P.

Durant el mes de setembre d’enguany, el Govern, en consonància amb el Comú d’Andorra la Vella, convocarà el concurs d’idees per a la definició de l’edifici que acollirà les oficines comercials d’Andorra Telecom. Així ho va fer saber el president del Consell d’Administració d’Andorra Telecom, Jordi Torres, durant una compareixença a Sant Julià de Lòria: «Durant el mes de setembre convocarem el concurs d’idees amb els requisits i condicionants que haurà de complir l’edifici». La nova infraestructura s’ubicarà a la zona del The Cloud i la voluntat és que es recuperi la sala d’exposicions que hi havia a l’antic edifici dels Bombers. Així, Torres va apuntar que «volem crear un espai que respecti les normes urbanístiques» de la parròquia i «no es farà un edifici de més plantes de les que estan permeses al pla d’urbanisme».


En la mateixa línia, el president del Consell d’Administració va constatar que «el nostre objectiu principal és que les oficines comercials d’Andorra Telecom estiguin enllestides el més ràpid possible». Així, va explicar que actualment es manté contacte amb el Comú d’Andorra la Vella: «Tenim converses que avancen en el bon sentit. Hi ha molt bona predisposició per part del comú. Hi ha un seguit de temes que estem tractant i que han de definir un conveni que és complex però que s’està treballant. Quan tinguem l’acord definitiu, es farà  públic». Tot i que no va donar més detalls, Torres va assegurar que es preveu adjudicar la redacció del projecte executiu que s’haurà seleccionat al llarg de la tardor abans que acabi l’any.


Conveni pels joves de Sant Julià

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i Jordi Torres van signar un conveni de col·laboració per a l’edifici d’oficines comercials d’Andorra Telecom que té al centre del poble. Segons va explicar Torres: «Aquest edifici és propietat de la societat Andorra Telecom i abans, a aquests espais, s’hi feia tota l’atenció al públic. Tot i això, la tecnologia ha canviat els hàbits dels usuaris i últimament hi ha hagut un augment molt significatiu, del 40%, de les aplicacions d’Andorra Telecom per part dels usuaris». Així, es va constatar que la utilització d’aquest espai era molt escassa i l’empresa teleoperadora va convenir, amb la corporació laurediana, buscar un conveni de col·laboració entre les dues administracions i utilitzar el local «per fomentar l’activitat social del jovent a la parròquia». Es tracta de la planta baixa de l’edifici ubicat a la plaça de la Germandat que fa 60 metres quadrats. En la mateixa línia, Torres va apuntar que «el comú ens facilitarà les seves oficines de tràmits per desenvolupar-hi les activitats pròpies de la societat Andorra Telecom». 


Pel seu cantó, el cònsol major de Sant Julià va apuntar que l’objectiu de destinar un espai als aproximadament 2.000 joves que viuen a la parròquia era un punt «que dúiem al programa electoral». Va explicar, també, que es va decidir desenvolupar perquè al col·lectiu «els faltava el punt de referència físic, un punt de trobada». També va explicar que les persones que hi assisteixin «comptaran amb un educador de carrer que és el que haurà d’acompanyar els joves en el dia a dia a aquest espai». 


Finalment, Majoral va apuntar que no es vol donar resposta a alguna hipotètica problemàtica que generi o que hagi generat últimament el col·lectiu de joves a la parròquia, sinó que «des de la corporació vam veure convenient tirar-ho endavant per cobrir una necessitat de la parròquia, perquè al final els joves són el futur del nostre país».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT