PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana el per què del canvi de criteri a la Biennal

Susanna Vela recorda que a l’inici s’hi podien presentar tots els artistes

Per El Periòdic

La presidenta del PS, Susanna Vela.
La presidenta del PS, Susanna Vela. | Consell General/Eduard Comellas

La presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS) i consellera general, Susanna Vela, va demanar al Govern informació amb relació a la participació andorrana a la Biennal d’Art de Venècia. En concret, sol·licita les actes, els informes i tota la documentació produïda pel comissariat i el Departament de Cultura de les quatre darreres edicions del certamen venecià «en relació amb les deliberacions, tant pel que fa al format de la presentació com en la selecció dels artistes que han representat Andorra la Biennal d’Art». Així com, «els informes que justifiquen el canvi en el format de la presentació i el procés de selecció dels artistes amb la designació directa d’aquests», consta en la demanda.

L’objectiu del PS és conèixer «els criteris pels quals s’han escollit els artistes» i els motius pels quals s’opta ara per designar directament els artistes representants. En aquest sentit, Vela va recordar que quan es va començar amb la presència andorrana al certamen, s’organitzava un procés de selecció, al qual podien presentar-se tots els artistes que ho volguessin per ser «un revulsiu» per a la creació dels artistes del país.

D’altra banda, Vela va explicar que les preguntes estan motivades per les informacions aparegudes recentment sobre el darrer procés de selecció i va afirmar que «han preocupat seriosament» les manifestacions realitzades per un dels artistes i la resposta obtinguda per part del Ministeri de Cultura.

PUBLICITAT
PUBLICITAT