PUBLICITAT

La Massana redueix un 86% les inversions a la parròquia pel 2011

  • La corporació aprova un pressupost de 10,5 milions d'euros amb un superàvit d'1,1 milions
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
La totalitat dels consellers de la corporació canillenca ahir, durant la sessió de Consell de Comú Foto: ANA / N.S.

La tasca de contenció de la despesa de les arques comunals ha portat a la corporació de la Massana a limitar les inversions a la parròquia per a l'any vinent en una quantia de 238.204 euros. Aquesta partida és molt inferior a la destinada aquest any, en què es va fixar una inversió real d'1,7 milions d'euros. La rebaixa en un exercici, per tant, se situa en més del 86%.

El cònsol de la parròquia, Josep Maria Camp, va manifestar ahir que aquesta important rebaixa de les inversions ajudarà a sanejar els comptes de la parròquia i va justificar la seva idoneïtat tenint en compte que les inversions plantejades al programa electoral «ja s'han fet pràcticament totes». Camp va informar que en els útims vuit anys s'havia invertit un total de 87 milions d'euros a la parròquia i a les pistes d'esquí. Al 2011 no és necessària una inversió important, segons Camp. Amb tot, els 238.000 euros es destinaran a millorar l'enllumenat i la xarxa d'aigua, al pla d'embelliment de Pal, al cadastre, a la millora d'edificis, al mobiliari urbà i a equipaments infromàtics. La consellera de l'oposició, Anna Blázquez, va mostrar-se molt crítica amb la partida i va reclamar més inversió a la parròquia.

A més, la reducció de la inversió afectarà també a les pistes d'esquí, ja que la corporació ha decidit no destinar cap partida pressupostària a Emap per al 2011. En els darrers tres anys s'hi havien destinat un total de quatre milions d'euros.

Superàvit d'1,1 milió / La important reducció de la inversió, sumada a la reducció de les despeses en un 26,41% respecte a aquest 2010 ,van permetre que la Massana aprovés ahir un pressupost que preveu un superàvit d'1.162.598,73 euros. En total, les despeses es van fixar en 10,4 milions i els ingressos en 11,6 milions. Aquest pressupost, marcat per la complicada situació de les arques comunals, se situa un 26% per sota del de fa un any, un 40% per sota del de fa dos i un 92% per sota del del 2008.

El superàvit plantejat per la majoria va ser motiu de discussió a la sessió de consell de Comú. Blázquez va mostrar-se escèptica amb l'assoliment d'aquest superàvit i va assegurar que les partides d'ingressos «estaven molt inflades». Va posar com a exemples l'ingrés per l'ITP o les taxes d'eradicació de comerços ja que la tendència positiva d'obertura de comerços «s'està reinvertint»,

Aquesta afirmació va ser rotundament negada pel conseller de Turisme, David Baró. Segons el conseller actualment hi ha 756 activitats econòmiques en actiu a la parròquia, 44 més que fa un any, sense que s'estigui produint cap canvi de tendència en les obertures, va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT