PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Menys turistes francesos i britànics durant la segona quinzena d’agost

El sector comercial espera mantenir l’afluència de visitants al setembre

Per Judith Sáez

Turistes passejant per l’Avinguda Meritxell, ahir a la tarda.
Turistes passejant per l’Avinguda Meritxell, ahir a la tarda. | El Periòdic.

Les avingudes Meritxell i Carlemany són l’eix comercial més transitat pels turistes que freqüenten el Principat i, amb la crisi sanitària, ho segueixen sent. Després de la reobertura econòmica i l’aixecament de les restriccions de mobilitat, es deixava entreveure una potencial remuntada del turisme, tant pel que fa al sector hoteler com el comercial, els quals tornaven a registrar un ritme moderat de reserves i vendes en els seus negocis. Ara bé, amb el rebrot de casos de coronavirus a Europa la situació a finals d’agost ha canviat.
Fonts del sector van confirmar que han tingut un impacte en la rebuda de visitants durant la segona quinzena d’aquest mes. En especial, hi ha hagut una davallada de turistes francesos i britànics, tot i que «els espanyols s’han mantingut». A més, també van constatar que l’afluència més forta de turistes és els dies d’entre setmana. Sobretot, els dilluns.

«Els caps de setmana de principis d’agost eren més animats que els d’ara», explicaven des de la llibreria situada al centre comercial Illa Carlemany. També ho van reafirmar des d’una botiga esportiva del mateix edifici, tot i que van apuntar que «la gent segueix gastant. No hi ha molta diferència en comparació amb l’any passat».

És per això que alguns comerços ja han incorporat el total dels treballadors que estaven en reducció de jornada o amb suspensió del contracte de treball, com a les perfumeries Júlia. Una de les dependentes, va explicar així que esperen mantenir els números d’aquestes darreres setmanes els mesos de setembre i octubre, que és quan sol haver-hi un descens de vendes.

Sense cues

Els restauradors compten amb part de les terrasses plenes. Ahir a la tarda, però, ja no hi havia cues per demanar o seure-hi, com ha passat en algun d’ells aquestes darreres setmanes. I és que, des dels establiments van informar que la majoria de turistes eren francesos, a diferència dels comerços, i que també n’han notat una disminució.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT