PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alt risc de rebrot de coronavirus a totes les regions de Catalunya

L’increment de casos a l’Alt Pirineu i l’Aran fa pujar el perill a la zona

Per El Periòdic

Façana de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.
Façana de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. | ACN

El risc de rebrot a Catalunya és molt alt. Segons va comunicar ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, no hi ha cap regió sanitària que estigui fora de perill. Tampoc l’Alt Pirineu i l’Aran, que compten amb una densitat baixa de població.
Aquesta darrera setmana, la regió catalana més pròxima al Principat va detectar un increment de casos actius de coronavirus que van fer augmentar les alertes a tota la zona. De fet, la Seu d’Urgell notificava d’una cinquantena de casos positius actius, abans-d’ahir i un total de 473 persones en aïllament domiciliari davant el risc de contagi. Així, l’índex de rebrot augmentava a 823 punts i la taxa de reproducció del virus es mantenia per sobre dels 3 punts.

Des del Departament de Salut de la comunitat autònoma també van informar que hi ha un risc molt alt de contagi a Barcelona ciutat i a les àrees metropolitanes del Camp de Tarragona i Lleida, on se superen els 200 punts de l’índex de rebrot, així com a les Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Girona. A més, en les darreres hores el territori català també va notificar 125 casos nous, 16 defuncions i que el nombre d’hospitalitzats arriba als 657. Entre els ingressats, hi ha un nou pacient a la Unitat de Cures Intensives.

Descartat el confinament

«Avui no tenim dades, ni de bon tros, per pensar en un confinament», així de clar va ser el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en una entrevista amb el mitjà català, Naciódigital.

L’autoritat va criticar, però, que «els aïllaments no es compleixen correctament» tot demanant «solidaritat» a la ciutadania. En aquesta línia, Argimon va emfatitzar en el fet que les administracions i professionals estan fent un «esforç per trencar la cadena de transmissió» i demanava que les trobades siguin «molt més petites tant amb la família com amb els amics».

Cribratge a Cornellà

La Conselleria de Salut iniciarà avui un cribratge massiu al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) per detectar nous contagis de Covid-19. Les proves PCR seran voluntàries i es faran a tots els residents d’entre 18 i 40 anys, que no presentin símptomes ni s’hagin realitzat recentment el test. En concret, es faran al Centre Cívic Sant Ildefons de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00 hores, per detectar nous focus de transmissió del virus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT