PUBLICITAT

El risc alt d’incendi creix i s’estén pel país aquest cap de setmana

Protecció Civil recomana evitar o controlar els focs que es facin voluntàriament

Per El Periòdic

Berenador d’Engolasters tancat per alt risc d’incendi en una foto d’arxiu.
Berenador d’Engolasters tancat per alt risc d’incendi en una foto d’arxiu. | Maricel Blanch

Protecció Civil i els bBombers segueixen de molt a prop l’evolució del risc alt d’incendi al país tenint en compte que s’ha estès pel territori durant les darreres hores. Tot i que d’una manera més concreta segueix estant focalitzat al sud i al centre del país, s’ha constatat que la zona on s’arriba a aquest nivell és més gran que el dijous passat.


De cara al cap de setmana, tenint en compte que és quan més persones freqüenten les muntanyes, Protecció Civil va fer una crida a prendre certes mesures per evitar incendis. A hores d’ara, doncs, els comuns de Sant Julià de Lòria i de Canillo tenen les zones de foc dels berenadors tancades i és possible que altres comuns prenguin la mateixa decisió en les pròximes hores. Per aquest motiu, el director de Protecció Civil, Cristian Pons, va recordar als ciutadans que vulguin anar a la muntanya a fer una barbacoa que, abans d’anar-hi, confirmin que poden fer-ho al respectiu comú.


Pons també va recordar que cal vigilar les ràfegues de vent, tenint en compte que aquests dies el fenomen meteorològic és més freqüent que altres períodes de temps i, per tant, estar sempre pendents del foc. També va recordar que cal assegurar-se que en marxar de les zones de foc les flames estan ben apagades i va fer una crida a no deixar deixalles a la muntanya.


Finalment, Protecció Civil va apuntar que durant el cap de setmana, els responsables de controlar els incendis estaran «molt atents» a l’evolució del risc i també de la meteorologia. Segons les previsions, continuarà fent bon temps però les temperatures mínimes baixaran, fet que podria ajudar al fet que el perill no seguís anant a l’alça.

PUBLICITAT
PUBLICITAT