PUBLICITAT

L’os del Comapedrosa està controlat

Hi treballen els Banders, els Agents Rurals i els tècnics de la Generalitat

Per Irene Mas Fàbrega

L'os que es va veure per la zona del Comapedrosa.
L'os que es va veure per la zona del Comapedrosa. | El Periòdic

El director del Cos de Banders, Ferran Teixidó, va explicar, en el context de la visita al centre de cria de perdius xerra, que l’os que s’ha visualitzat, últimament, al voltant del pic del Comapedrosa, està «molt ben controlat». En aquest sentit, va constatar que els Banders treballen en consonància amb els Agents Rurals i els tècnics especialitzats de la Generalitat de Catalunya per fer el seguiment de l’animal: «Ells ens van passant informació contínuament, perquè tenen molts punts de seguiment». 


Així, va explicar que el mateix os, des d’Andorra es controla a partir de 10 punts on «es posa un tipus de cablejat amb un additiu que és atraient per a ell. Si passa per allà, es frega i nosaltres agafem les restes que hi deixi, siguin excrements o pèl, perquè el que interessa amb l’os, realment, és saber l’ADN de l’animal». Va apuntar, en aquesta línia, que una vegada s’extreu la mostra dels animals, es poden saber les característiques de l’os tenint en compte que «cada exemplar presenta un comportament particular, un os no té res a veure amb un altre». En aquest sentit, Teixidó va constatar que a partir d’aquesta informació es pot saber «si són depredadors, tranquils, si poden ser perillosos...». 


El que s’ha identificat recentment, és un os molt jove que volta pel territori en qüestió «segurament perquè aquesta és una zona de mufló i busca una mica de carn».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT