PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Haukur Palsson, preparat per guanyar amb el MoraBanc

El jugador islandès destaca que tenia ganes de venir a l’equip andorrà i de tornar jugar a l’ACB

Per El Periòdic

Haukur Palsson durant la seva etapa com a internacional amb Islàndia.
Haukur Palsson durant la seva etapa com a internacional amb Islàndia. | Europa Press

Hakur Palsson és el nom del nou fitxatge del MoraBanc per la temporada vinent. La incorporació es va poder anunciar ahir definitivament, però ja venia de llarg. «El mercat ens va donar l’oportunitat de portar-lo aquest estiu després de dues temporades en què ho vam intentar i no vam poder», va expressar el general manager del club, Francesc Solana, en la presentació del jugador que es va dur a terme a la seu d’Andorra Turisme.


Del jugador en van destacar notablement la seva procedència i el seu recorregut abans d’arribar al Principat. Palsson va néixer a Reykjavík, capital d’Islàndia, i ara té 28 anys. Precisament, el nou jugador tricolor va destacar aquest fet, i durant la presentació va expressar que «potser la meva experiència també pot ajudar l’equip». El jugador ha sigut internacional amb la selecció islandesa i va jugar per primer cop a Espanya l’any 2011, durant dues temporades amb el Bàsquet Manresa. Després d’efímeres estades a diferents equips europeus les últimes temporades, l’any passat va jugar amb l’UNICS Kazan, de Rússia. Solana, de fet, va agrair aquest llarg recorregut dient que «és un jugador que fitxem per la seva experiència en competicions europees i a l’ACB i per la seva solidesa i polivalència». 


Respecte de la seva procedència, des de l’equip l’han presentat com «un nòrdic» i «un viking», i han fet notar que és el primer fixatge de l’ACB amb aquesta procedència, a excepció de la breu etapa de Czerapowicz (16/17).  A part, el gerent d’Andorra Turisme en va destacar aquest fet i va afegir d’Islàndia que es tractava d’un «país on es practica molt bé molts esports i que tenen també a Bjork a banda de fer les coses molt bé en l’àmbit turístic».


Amb tot això, Persson va matisar que la seva decisió de convertir-se en tricolor descansa en diversos factors, «per una banda conec el club de fa temps i sé que està fent les coses bé a Europa i a la lliga Endesa, també m’agrada l’estil de joc del MoraBanc de compartir la pilota i jugar en equip perquè no sóc un jugador egoista i en tercer lloc tenia ganes de tornar a la lliga ACB». Per acabar va destacar que ell és la classe de «jugador que està preparat per fer el que faci falta per guanyar tot i que les meves especialitats són el tir de tres, la defensa i ajudar l’equip en les situacions de desavantatge».

Més incorporacions

Amb tot això, el jugador islandès no és l’únic que s’ha unit recentment a l’equip. Aquest dimartstambé es va fer públic els fitxatges d’Oriol Paulí i Sergi Garcia. Segons l’equip, la nova etapa tricolor que tot just enceten els dos jugadors suposarà un gran salt de qualitat en les seves carreres. «Incorporem dos jugadors amb una perspectiva de futur molt bona però no els fitxem per això, sinó que ho fem pel present i per la gran influència que poden tenir en el joc de l’equip», va manifestar Solana en la presentació dels dos fitxatges. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT