PUBLICITAT

L'arrendament d'immobles només tributarà si se superen els 60.000 euros

  • La compravenda pròpia serà «activitat econòmica» a partir de les cinc transmissions
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vivendes majoritariament de segona residència al Tarter. Foto: TONY LARA

Una de les esmenes del grup parlamentari reformista al Projecte de llei de l'impost sobre la renda de les activitats econòmiques –el tercer dels articulats directes, juntament amb el Projecte de llei de l'impost sobre societats i el Projecte sobre la renda dels no residents fiscals– ha aconseguit que no tributin els arrendaments d'immobles la renda bruta dels quals superi els 60.000 euros l'any.

El text inicial situava com a activitats econòmiques «les que impliquen l'ordenació per compte propi de factors de producció materials i humans o d'algun d'aquests factors de producció, amb la finalitat d'intervenir en la producció i distribució de bens o realització de serveis». En aquest cas, també s'apuntava inicialment que «les activitats d'arrendament i de compravenda d'immobles tenen la consideració d'activitat econòmica». Però després de l'acceptació de l'esmena reformista, que figura a l'esborrany d'informe de la comissió que la Sindicatura publicarà al Consell General de manera imminent, la comissió va acordar que «l'activitat d'arrendament d'immobles només té la consideració d'activitat econòmica quan les rendes brutes dels lloguers superin la xifra de 60.000 euros a l'any per la totalitat dels immobles que llogui l'obligat tributari».

A més, l'activitat de compravenda d'immobles en nom propi només tindrà la consideració d'activitat econòmica «a partir de quan es facin més de cinc transmissions de béns immobles durant el període impositiu».

Reserves d'esmena / Després que els principals acords entre PS i CR hagin passat pel descompte del 50% durant el primer exercici i l'entrada en vigor ja amb vistes al 2012, aquest va ser un dels punts en què els reformistes van aconseguir obtenir fruit de la negociació. Tot i això, CR va mantenir ahir la incògnita sobre l'orientació de les possibles reserves d'emena a defensar en la sessió del dia 29 de desembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT