PUBLICITAT

Actua reparteix 180.000 euros en ajudes a 51 empreses

La idea és que les subvencions tinguin impacte al negoci i al país

Per El Periòdic

El ministre Jordi Gallardo, quan es van presentar les ajudes.
El ministre Jordi Gallardo, quan es van presentar les ajudes. | El Periòdic

De les 74 peticions per optar a les subvencions per a la petita i mitjana empresa d’Andorra que va rebre Actua al llarg del mes de juliol, 51 han estat aprovades i 23 denegades per incompliment de les bases o esgotament de la partida econòmica prevista. La partida d’enguany per suplir les subvencions era de 180.000 euros en total i d’un màxim de 6.000 euros per empresa.
Aquest ha estat el tercer any consecutiu que s’impulsen les ajudes i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, va recordar que «l’objectiu d’aquestes subvencions és facilitar i incentivar que les empreses del país amb més limitacions per accedir a serveis professionals externs, puguin contractar-los i, així, professionalitzar-se i anar incorporant la variable de la innovació i de la internacionalització al seu negoci per ser més competitives i resilients».

Concessió de subvencions

El procediment de concessió de subvencions d’aquest any, segons va informar l’empresa, va ser el de concurrència competitiva, de manera que, una vegada tancada la recepció de les sol·licituds, es va posar en marxa un procés d’avaluació vertebrat a partir dels criteris establerts a les bases del programa. Entre aquests, destaca el que valora que la subvenció atorgada tingui un impacte significatiu tant en l’empresa a la qual es concedeix, com al país.

Sol·licituds per sectors

La majoria d’empreses sol·licitants formen part, segons Actua, de la categoria d’«altres» a la classificació de sectors que han fet peticions. La categoria que segueix la mateixa és la de «gestories, advocats i serveis empresarials similars». També destaca el nombre d’empreses que formen part dels sectors de «salut i benestar» i «turisme» que han sol·licitat rebre les ajudes. Els altres sectors són, per exemple, esport, alimentació i educació.

Facturació i cadena de valors

Pel que es refereix a la facturació dels sol·licitants, entre les xifres proporcionades per Actua destaca que un 31% estan entre els zero i els 50.001 euros; un 27% entre 150.000 i 350.000 i un 13% facturen entre 600.000 i 1.300.000 euros. En relació amb la cadena de valors, un 41% són serveis de suport; un 32% comerç al detall i un 11% producció i distribució.

PUBLICITAT
PUBLICITAT