Tres positius de Covid-19 a l’equip rival del Vallbanc a l’Europa League

Els jugadors s’han quedat a Montenegro i la resta de l’equip es farà les proves a Girona

Els jugadors de l'FK Iskra
Els jugadors de l'FK Iskra | Pobjeda

L’FK Iskra, l’equip de Montenegro que ha de disputar contra el Vallbanc FC Santa Coloma demà a l’Estadi Comunal el partit que suposa la ronda prèvia a l’Europa League, va anunciar ahir que, mitjançant les proves PCR protocol·làries dictaminades per la UEFA a les quals s’han de sotmetre tots els membres dels clubs abans d’un debut, va registrar tres casos positius de Covid-19 entre els seus jugadors. Aquests, seguint les recomenacions per prevenir l’expansió de la pandèmia també dictaminades per la confederació europea, s’han aïllat als seus domicilis i avui no viatjaran fins a Andorra. La resta de jugadors, però, que aquest matí iniciaran l’expedició cap al Principat, quan arribin a l’Aeroport del Girona hauran de passar una altra prova PCR.

Així ho va fer saber el mitjà de comunicació montenegrí Pobjeda, que també va recordar que a causa d’un problema similar, l’eliminatòria entre el Drita de Kosovo i el Linfield d’Irlanda del Nord es va haver d’aplaçar després que diversos jugadors kosovars –segons mitjans locals, vuit– donessin positiu de Covid-19, una possibilitat que es podria repetir demà si més jugadors de l’FK Iskra estan contagiats.

Laborda torna al camp

Pel que es refereix als jugadors del conjunt andorrà, el club va informar ahir que Miguel Àngel Laborda es va tornar a calçar les botes de futbol després que el passat 12 de març hagués de passar per quiròfan per solucionar el trencament del lligament creuat anterior del genoll de la cama dreta. L’extrem ha estat portant a terme un intens treball de recuperació, i el passat dilluns en l’entrenament efectuat pels homes d’Albert Jorquera als camps de la FAF a la Borda Mateu, va poder tornar a entrenar individualment, tot i que la seva evolució és molt positiva. El jugador del Vallbanc FC Santa Coloma va celebrar que «estic a la recta final i això em motiva més. Ja veig la llum».

L’Engordany no pot amb l’FK Zeta

La UE Engordany va quedar eliminada de l’Europa League per 1 a 3 després d’haver aconseguit aguantar 45 minuts davant l’FK Zeta de Montenegro i no va poder repetir la gesta de l’any passat de passar de ronda. La primera part va ser relativament tranquil·la per als locals, que van fer un bon paper i van gaudir d’ocasions. Tot i això, el Zeta ho va intentar i va gaudir d’un parell d’ocasions clares fins que al descans van fer el gol psicològic amb un xut creuat de Vukcevic, després d’una passada de Milojko.
A la represa, els montenegrins no van trigar a fer el segon, mostrant-se molt superiors. Dinovic va atacar per la banda esquerra al minut 53 i va centrar la pilota a Lambulic, que la va enviar al fons de la porteria de Jesús Coca. Poc després, al 62, Kalezic va fer una passada perfecta i des de la frontal de l’àrea, Lambulic va anotar, sense despentinar-se. En el temps afegit, Sebas Gómez va fer el gol d’honor de penal.