PUBLICITAT

Els testos per la tornada a l’escola es faran al Prat Gran

Hi ha la possibilitat que s’instal·li un altre Stoplab a Andorra la Vella

Per El Periòdic

Escola francesa d’Andorra la Vella.
Escola francesa d’Andorra la Vella. | Maricel Blanch

L’Stoplab que cribarà a tots els alumnes que tenen a partir de sis anys, a tots els professors i a tot el personal que treballa als centres educatius del país abans que comenci el nou curs escolar s’ubicarà al Prat Gran d’Escaldes-Engordany. A més a més, tot i que encara no s’ha determinat el lloc exacte i s’està treballant en l’opció, no es descarta que s’instal·li un altre punt de testos a Andorra la Vella que seria permanent i que assumiria les proves posteriors a l’arrencada del curs 2020/21. Així ho va fer saber ahir Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA). 


Les proves que s’aplicaran al col·lectiu són de tipologia TMA i serològiques. L’Stoplab on es desenvoluparan els testos estarà compost de 10 taules i, a banda del personal que conforma el Ministeri de Salut, també hi participarà un centenar de voluntaris de la Creu Roja, que seran els encarregats d’efectuar les proves a tots els escolars, mestres, professors i personal escolar. 

A partir del 31 d’agost

El calendari de les proves pel moment indica que els primers que se sotmetran als testos seran els docents i el personal que treballa a les escoles. Les proves en qüestió es faran entre el 31 d’agost i el 3 de setembre. Des del 4 fins el 9 de setembre, serà el torn dels alumnes de primària i, finalment, des del dia 9 fins el dia 13 es farà proves als alumnes de secundària ja que seran els últims a tornar a les aules.


Tal com ja van anunciar amb anterioritat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, es comunicarà a les famílies una per una el dia i l’hora que els alumnes tenen cita per anar-se a fer la prova. Els ministres en qüestió van indicar, també, que durant el curs i de manera mensual, s’aniran fent cribratges específics a poblacions de mostra que serviran per veure l’evolució del virus al sector. En aquest sentit, en principi no es tornaran a fer testos massius a tots els alumnes i al personal escolar com a l’inici de curs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT