PUBLICITAT

Un laboratori xinès patenta una vacuna contra la Covid-19

Creuen que es podria començar a comercialitzar el mes de desembre

Per El Periòdic

Farmacèutica Sinopharm
Farmacèutica Sinopharm | El Periódico de Catalunya/Reuters

El president de l’empresa xinesa China National Biotec Group, que forma part de la farmacèutica Sinopharm, Liu Jingzhen, va explicar que d’una manera molt probable, la vacuna contra el coronavirus en la que treballa el grup i sobre la qual s’ha aprovat la patent recentment, es podria començar a comercialitzar el mes de desembre d’enguany a un preu menor de 1.000 yuans, una xifra que equival a 144 dòlars i a 121 euros. Per poder-la començar a vendre, però, cal que s’acabi la tercera fase de proves que s’està duent a terme, actualment, als Emirats Àrabs. Segons es va publicar dies enrere al The Journal of the American Medical Association, la vacuna candidata és segura i genera una resposta d’immunitat entre les persones testades. La investigació per treure aquesta conclusió inclou dades extretes d’una mostra de 320 voluntaris que tenen entre 18 i 59 anys.

L’aplicació

La Xina va explicar que quan es comenci a posar la vacuna, al país asiàtic es prioritzarà als estudiants i a qui treballi a les ciutats. En aquest sentit, van considerar que no farà falta que tota la població es vacuni. 

Investigació a partir del juny

Des de principis d’estiu, la farmacèutica Sinopharm va instal·lar un complex farmacèutic a la ciutat de Wuhan destinat a la investigació, el desenvolupament i la producció de la vacuna, amb l’objectiu d’aconseguir doblar-ne la capacitat productiva.

 
En aquest context, concretament el 24 de juny, la indústria va anunciar que iniciava la tercera fase de proves clíniques de la possible vacuna als Emirats Àrabs. El producte farmacèutic s’està elaborant en col·laboració amb l’Institut de Productes Biològics i Virologia de Wuhan i l’Acadèmia Xinesa de Ciències. 


El virus, que té origen precisament a la Xina, actualment ha superat els 21 milions de contagis a tot el món. Els Estats Units és el país que registra el nombre més important d’infectats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT