PUBLICITAT

La Massana amplia la inversió per refer l’abastiment d’aigua potable

La corporació ha recorregut a un suplement de crèdit de 6.243 euros i els treballs costaran 192.243 euros

Per Irene Mas Fàbrega

La corporació ha recorregut a un suplement de crèdit de 6.243 euros i els treballs costaran 192.243 euros
La corporació ha recorregut a un suplement de crèdit de 6.243 euros i els treballs costaran 192.243 euros | Comú de la Massana.

El Comú de la Massana ha ampliat el pressupost destinat a la reforma de quatre captacions que proveeixen el dipòsit de Fenerols, recentment reformat, i que abasteixen el poble de Sispony, concretament els Hortons. Les obres començaran a finals d’agost. En aquest sentit, la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, durant la compareixença de després de la sessió de Consell de Comú, va apuntar que «el pressupost s’ha hagut d’ampliar de 185.000 euros a 192.243 euros».

Va explicar que la partida inicial que l’organisme tenia prevista no era suficient per cobrir el que es requeria a l’adjudicació del concurs. Així, es va haver de demanar un suplement de crèdit de 6.243 euros que es van sumar a la despesa inicial i que van deixar un total de pressupost pel projecte de 192.243 euros. Especificant sobre els treballs, Sansa va constatar que el projecte es basa, en la seva integritat, en el «tema de les captacions; els dipòsits són vells, estan obsolets i, a poc a poc, s’han d’anar renovant».

En la mateixa línia, la cònsol menor massanenca va recordar que no fa gaire temps que es va «passar», també, l’adjudicació d’un concurs que tenia les mateixes finalitats, ampliar un dipòsit per a «l’abastiment d’aigua potable», en aquest cas el de la Caubella. Pel mateix motiu, es preveu que tot i que encara s’han d’iniciar les obres, ja que ara tot just està en procés d’adjudicació, podria estar modificat a finals d’octubre. Així, des del comú van apuntar que en total, l’organisme preveu invertir 526 mil euros en la xarxa d’abastament d’aigua potable.

Des del comú de la parròquia van explicar que, tot i que normalment durant l’agost no se celebren sessions de consell, «enguany s’ha decidit intensificar l’activitat» després de l’aturada derivada de la Covid-19, «per tal d’agilitzar els tràmits i donar sortida a diferents projectes». 

Més aparcament a la parròquia

També durant el Consell de Comú de la Massana, es va donar llum verda a la 18a modificació del Pla Urbanístic que inclou l’ampliació d’un petit aparcament ubicat al costat del supermercat BonÀrea. En aquest sentit, la cònsol major de la parròquia, Olga Molné, va explicar que «manquen places d’aparcament al centre de la Massana i totes les aportacions per part de privats són molt valorades». El projecte és la creació d’un aparcament privat d’ús públic pel qual, actualment, falta que el propietari plantegi la idea concreta a l’organisme per poder-lo començar a construir.
Així, va explicar que el terreny on es vol desenvolupar el projecte pertany a un únic propietari tot i que està distribuït en «diferents unitats d’actuació». Una part del terreny en qüestió està inclosa a una unitat d’actuació i una altra a una de diferent. Tal com va constatar Molné: «El propietari es trobava que o bé feia l’aparcament una mica més petit per encabir-lo a una unitat d’actuació concreta o bé, demanava de fer la unitat d’actuació una mica més gran i, d’aquesta manera, podia fer el projecte que tenia pensat». En aquest sentit, va apuntar que de moment, el comú ha optat per modificar les unitats donant més espai a una de les mateixes perquè s’ampliï el pàrquing. Tot i això, la cònsol major va remarcar que cal tenir en compte que pot ser que algú presenti un recurs en contra. Igualment, va apuntar que «en principi no n’hi haurà cap perquè de moment, ningú ha al·legat res en contra. Però s’ha de ser prudent».

Connexió entre Pal i Arinsal

També ahir es va fer públic que el Comú de la Massana i EMAP, societat que gestiona les estacions d’esquí, volen reobrir la connexió del domini esquiable de Pal i d’Arinsal amb la intenció de fer créixer els beneficis derivats del camp de neu. El pressupost pel projecte ronda els 30 milions d’euros. Per assumir-los, l’Administració planteja privatitzar part del capital del camp de neu.  La idea seria fer esquiable la vessant que baixa des d’Arinsal fins a les bordes de Setúria. Per fer-ho, s’hauria de substituir el telefèric instal·lat actualment que connecta les zones per dos telecadires diferenciats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT