PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut notifica 16 positius nous després del cap de setmana

El repunt de casos de coronavirus supera el miler d’infectats totals

Per El Periòdic

Vista general de l’exterior de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Vista general de l’exterior de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

Hi ha una desena més de casos actius al país, segons les dades que va proporcionar el Ministeri de Salut del Govern ahir a la tarda. D’aquests, un es manté ingressat a planta a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. A més, també es van registrar sis malalts recuperats del virus que fan pujar a 869 els curats.
Els 16 nous positius notificats respecte al divendres passat, provenen tant de brots que ja estaven aïllats com de nous focus, tot i que des del Govern no van donar més dades sobre els rastrejos que s’estan efectuant per controlar els contagis de coronavirus al país. I és que amb aquests nous casos, el nombre total d’infectats a Andorra sobrepassa el miler. En concret, 1.005 és la xifra registrada des que va començar la crisi sanitària. Pel que fa als països veïns, Espanya comptabilitza 359.082 casos i França 255.980.
Tot i l’augment de casos, des del Ministeri de Salut van confirmar que no s’han lamentat noves defuncions a causa de la pandèmia Covid-19 des del darrer dia 12 d’agost. Actualment, el nombre es manté en 53 persones.
més casos a l’Alt Urgell/ El risc de rebrot de coronavirus a l’Alt Urgell es troba al llindar de l’alt risc amb un valor de 125,48. Mentre que l’estadística sumava 10 nous casos de Covid-19, confirmats per PCR, la taxa de reproducció del virus a set dies, coneguda com a Rho7, va augmentar la setmana passada fins a situar-se a 2 punts, quan el límit recomanat és d’1 punt.
La mitjana d’edat dels afectats és de 21,1 anys i un 60% són dones. Segons les dades que va anunciar del Departament de Salut, no hi ha cap ingressat al Sant Hospital de la Seu d’Urgell i els diagnosticats són asimptomàtics o presenten símptomes lleus. Els casos acumulats a l’Alt Urgell des de l’inici de la pandèmia són 129, entre els quals hi ha sis defuncions.

Dades al Pirineu

Pel que fa a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran el risc de rebrot també continua augmentant i s’apropa a la zona vermella, al llindar del 100, amb un valor de 97,04. L’Rt puja i se situa en 1,91 per sobre de l’1 recomanat. Hi ha un pacient ingressat. Un total de 29 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT