PUBLICITAT

L’Spartan Race d’Encamp tindrà lloc els dies 5 i 6 de setembre

Es limitarà el nombre de participants i s’aplicaran mesures estrictes per evitar contactes i aglomeracions

Per El Periòdic

Participants a una Spartan Race anterior.
Participants a una Spartan Race anterior. | Arxiu ANA

L’Spartan Race torna a Encamp a finals d’estiu. La cita esportiva va ser confirmada per als dies 5 i 6 de setembre. L’esdeveniment, que des del 2016 se celebra a la parròquia, s’adaptarà, enguany, als protocols sanitaris per poder-la celebrar amb seguretat, limitant la participació en funció de l’evolució de la pandèmia, tal com van fer saber des del comú encampadà.


L’Spartan Race és una cursa d’obstacles, de les més dures del món, i donades les característiques d’aquest esdeveniment i les circumstàncies actuals per la Covid-19, per tal d’evitar els contagis, s’han adaptat les tipologies de les proves per evitar el contacte físic i poder mantenir les distàncies de seguretat, entre altres mesures previstes, per exemple, per evitar aglomeracions.

Al centre d’Encamp

Enguany es presenta, també, una altra novetat i és que l’esdeveniment esportiu es trasllada al centre d’Encamp. El comú va arribar a un acord amb l’organització, que s’estendrà al llarg dels quatre anys vinents, perquè l’arribada i la sortida de la prova es realitzin des del centre de la parròquia. D’una manera més concreta, aquest any la sortida serà des del Prat Gran, i algunes de les proves se situaran a espais urbans del centre del poble. Les quatre tipologies de curses previstes són: sprint, súper, beast i ultra.


La nova ubicació, segons va fer saber el comú, busca ser un element més de dinamització de la vila i, conseqüentment, que serveixi per incrementar les reserves per pernoctacions als allotjaments turístics de la parròquia, «sempre amb la màxima seguretat per a residents i visitants». Perquè la celebració de l’esdeveniment esportiu fos possible, la corporació comunal ha estat treballant en coordinació amb Spartan Race, Andorra Turisme, el clúster d’esports i les autoritats sanitàries i mediambientals de l’Administració per tal d’aconseguir els objectius esportius, econòmics, de seguretat i sanitaris marcats.  En la mateixa línia, Andorra Turisme, va agrair l’esforç a l’organització per haver adaptat l’esdeveniment i, així, permetre que aquest any també es pugui celebrar.


Evolució de la Covid 

Segons va fer saber el Comú d’Encamp, les circumstàncies sanitàries actuals obliguen a revisar pràcticament cada dia la planificació i per tant, l’organització treballa per adaptar l’esdeveniment a les obligacions i necessitats que puguin sorgir en cada moment. En aquest sentit, és possible que hi pugui haver adaptacions i canvis durant les setmanes vinents.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT