PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quatre positius entre el personal de suport d’un centre residencial

L’històric de casos al Principat se situa en les 989 persones

Per El Periòdic

Prova TMA a Bombers.
Prova TMA a Bombers. | El Periòdic / L.L.

Les darreres 24 hores s’han detectat vuit nous casos positius per la Covid-19 a Andorra. Segons les dades compartides pel Govern, quatre d’aquests nous infectats són personal de suport d’una residència sociosanitària i han estat detectats mitjançant el cribratge que els darrers dies s’ha dut a terme al conjunt de centres sociosanitaris i residencials del país.

Tal com va informar l’Executiu, aquestes persones estarien vinculades al positiu d’una altra treballadora fa unes setmanes. En qualsevol cas, aquest tipus de personal no està en contacte directe amb els usuaris, i per això, no es va trobar cap positiu entre ells. De totes maneres, el Ministeri de Salut durà a terme un segon cribratge d’aquí dues setmanes per comprovar que no hi hagi ningú de l’entorn d’aquest centre que estigui en procés d’incubació de la malaltia.

Amb tot, el total de casos registrat des de l’inici de la pandèmia és de 989. D’altra banda, els actius són ara de 73 persones, tres més que ahir, després que es confirmés la recuperació de cinc pacients més i s’elevi el nombre total de curats a 863. Així mateix, entre els actius, continua ingressat a la planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell l’home de prop de quaranta anys que va ser hospitalitzat per precaució, malgrat que presentava un bon estat de salut, per certes fragilitats prèvies que el feien més vulnerable al virus.

Finalment, el nombre de defuncions es manté en les 53 persones. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT