PUBLICITAT

Ordino recuperarà la fira de bestiar la primavera del 2021

La vall de Rialb va acollir, ahir, la tradicional benedicció dels animals

Per El Periòdic

La tradicional benedicció del bestiar a Ordino, a la vall de Rialb.
La tradicional benedicció del bestiar a Ordino, a la vall de Rialb. | ANA/E.C.

Després que hagi passat mig estiu, els ramaders d’Ordino van acudir, ahir, a la tradicional benedicció del bestiar que es va fer a la vall de Rialb. Amb la presència de les noves generacions, el sector es va mostrar satisfet amb el resultat dels primers mesos de calor després d’haver mogut el bestiar conformat per, aproximadament, 240 vaques i una cinquantena d’eugues, des d’Arcalís i la Coma del Forat fins a la Vall de Sorteny i Rialb, on es quedaran fins que arribi la tardor i els ramaders els recullin.


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú d’Ordino, Eduard Betriu, va aprofitar per confirmar que la parròquia recuperarà la fira de bestiar assegurant que «abans de Nadal donarem tots els detalls del format que estem treballant amb els ramaders. El que puc assegurar és que a la primavera del 2021 hi haurà fira de bestiar a Ordino. Som una parròquia molt ramadera i apostarem per això». 


Betriu va avançar, també, que «serà una fira diferent de totes les que es fan fins ara. Serà un producte de país; Andorra és un destí turístic i té unes muntanyes que sense ramats ni pagesos, serien insostenibles, ja que són la base per tenir el país endreçat i fer sostenibles els terrenys». 


Pel que es refereix a la fira, cal recordar que la tradició de fer una fira de bestiar a Ordino es va perdre als anys 50, quan la mecanització del camp va fer que, a poc a poc, els ramaders deixessin d’utilitzar els animals per treballar la terra.

Presència de joves al sector

Per altra banda, el director del departament d’Agricultura, Josep Maria Casals, es va mostrar content en referència al bon estat de la ramaderia a Ordino i va recordar que des del Govern es treballa per garantir la presència dels joves al sector. En aquest sentit, va explicar algunes de les línies d’ajuda que tenen a l’abast, com les pràctiques tradicionals de muntanya, les ajudes a la producció ecològica i la diversificació dels cultius, a més de la promoció dels productes que fan al país.


Finalment, pel que es refereix a l’esdeveniment, Casals va afirmar que des del departament i el comú ordinenc es reuniran al setembre per poder participar també en la preparació «d’aquesta fira que tindrà un format innovador».

PUBLICITAT
PUBLICITAT