PUBLICITAT

Canvis en els ajuts a l’estudi d’ensenyament superior

Les mesures seran vigents a partir de la convocatòria del 31 d’agost

Per El Periòdic

La ministra en roda de premsa.
La ministra en roda de premsa. | ANA/M.F.

El Govern ha impulsat un seguit de canvis en els ajuts a l’estudi d’ensenyament superior que ja seran vigents en la convocatòria que s’obre el 31 d’agost. D’aquesta manera, tal com va explicar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, es fan canvis en els llindars amb la voluntat d’elevar el nivell d’ingressos i facilitar, així, que «més gent» tingui accés a aquestes beques.

En aquest sentit, va recordar que l’any passat 61 persones van quedar fora per molt poc i que amb els canvis una vintena podrien gaudir aquest any d’aquestes ajudes. També s’apugen els imports dels ajuts.


Així, la beca residència, que fins ara estava en 3.800 euros, passa ara a 4.300 i també es fan canvis en les ajudes del transport que passen de 400 a 450 euros. En aquest cas del transport cal destacar que una altra decisió que ha pres l’executiu és eliminar els carnets Abonandbus internacionals que incloïen una vintena de viatges a Barcelona o Tolosa. Vilarrubla va manifestar que es creava una certa discriminació respecte d’altres alumnes que no estudien en aquestes dues ciutats i també ha afegit que aquests abonaments subvencionats pel Govern no responien tampoc a criteris socioeconòmics.

PUBLICITAT
PUBLICITAT