PUBLICITAT

Les importacions del juliol baixen un 14,5% respecte l’any passat

Els grups amb variació positiva destacada són el transport i l’electrònica

Per El Periòdic

Les importacions es recuperen respecte de mesos anteriors.
Les importacions es recuperen respecte de mesos anteriors. | Arxiu ANA

Després de mesos amb caigudes destacades pel que es refereix a les importacions al país, arran de la crisi sanitària i l’aturada de l’activitat econòmica, durant el mes de juliol mantenen la tendència a la baixa però d’una manera més moderada.


En aquest sentit, segons va fer públic ahir el Departament d’Estadística, les importacions del mes passat han sumat un valor de 113,47 milions d’euros, xifra que suposa una variació percentual negativa del 14,5% respecte al juliol de l’any anterior.


D’una manera més concreta, els grups que experimenten una variació positiva destacada són el transport, amb un 42,1%, i l’electrònica, amb un 10,3%. Per altra banda, els grups que constaten una variació negativa més destacada són l’energia, amb un 56,8%; la categoria de «diversos», amb una davallada del 48,3% i vestit i calçat, amb un descens del 37,1%. Finalment, pel que es refereix a les xifres de juliol, destaca que si es prescindís del capítol «energia», la variació percentual del mes de juliol seria d’un 11,4% negativa.


Pel que es refereix a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.387,15 milions d’euros, xifra que suposa una caiguda del 0,9% respecte a l’acumulat dels darrers dotze mesos del període anterior, en què les importacions en valor van ser de 1.399,80 milions d’euros. Així i tot, igual que abans, si es prescindeix del capítol «energia», les importacions augmenten un 1,2% en comparació amb l’any anterior. Així, destaca amb una variació percentual positiva la partida «diversos», que creix un 109,9%. Les partides amb una variació negativa destacada són energia, amb una caiguda del 23,8%; construcció, amb una davallada del 22%; joieria, amb un 17,7% menys i vestit i calçat, amb un descens del 17,5%. 


Durant els set primers mesos de l’any, el total d’importacions suma 792,52 milions d’euros, amb una variació percentual positiva de l’1,2% respecte al mateix període de l’any anterior.

PUBLICITAT
PUBLICITAT