PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Suspesa la festa major de Santa Coloma d’aquest any

El Comú d’Andorra la Vella expressa que ho ha fet per «responsabilitat»

Per El Periòdic

Imatge de l’arrossada que se sol celebrar durant la festa major.
Imatge de l’arrossada que se sol celebrar durant la festa major. | El Periòdic

El Comú d’Andorra la Vella va informar ahir de la decisió d’anul·lar la celebració de la festa major de Santa Coloma d’enguany. En un comunicat va expressar que ho feien per «prudència i responsabilitat davant la situació sanitària actual de la mateixa manera que va acordar suspendre la festa major d’Andorra la Vella».


En el mateix comunicat van afegir que «les recomanacions sanitàries indiquen la necessitat d’evitar esdeveniments multitudinaris, mantenir la distància social i limitar els contactes més enllà dels grups de convivència habituals», i que «la limitació de l’aforament en espectacles infantils o en esdeveniments de caràcter popular, a més, és contrària a la democratització dels actes populars que, per definició, són oberts a tots els ciutadans». Lamenten que, en cas de fer-se, caldria que es limitessin a unes quantes persones «sense donar la possibilitat al poble de participar activament de la festa». A part, afegeixen que prenen «la decisió més encertada i amb la voluntat de programar futures edicions més lluïdes i que puguin comptar amb la participació de tothom». 


La festa major de Santa Coloma havia de tenir lloc entre el dissabte 21 i el dilluns 24 d’agost i cada any sol comptar amb «manifestacions de germanor», tal com ha expressat el comú, com són una missa amb el posterior vermut popular a la plaça major, una arrossada popular, una botifarrada o concerts per ballar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT