PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quatre nous casos de Covid-19 al Principat

Un home es troba hospitalitzat però «en bon estat de salut»

Per El Periòdic

Façana del l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Façana del l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

El ministre de Salut, Joan Martínez Benabet, va notificar ahir de quatre nous casos de Covid-19. Així ho va fer saber a la roda de premsa sobre la tornada a l’escola. A part d’això, va matisar que un dels nous casos de Covid-19 es troba ingressat a planta a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. 


Segons el ministre, es tracta d’un home d’uns 40 anys, amb certes «fragilitats» però en «molt bon estat de salut». Tot i això, des de l’hospital han optat per tenir-lo en observació durant uns dies. Sumant els casos recents, són 70 els casos actius a tot el país. Amb tot això, l’històric se situa en 981 casos registrats i 858 persones que han superat la malaltia. A banda, recentment es va reportar també una mort, quan feia dos mesos que no se’n lamentava cap, i amb aquesta són 53 les defuncions totals.

PCR a la Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va informar que, des d’ahir, les mostres de les proves PCR que es realitzin a l’Alt Urgell seran processades a l’Hospital d’Andorra. Fins ara, aquestes proves eren enviades a Arnau de Vilanova de Lleida, qui en feia el degut tractament. Aquest canvi permetrà tenir el resultat de la prova el mateix dia si la recollida es realitza al matí o l’endemà a primera hora si es fa a la tarda. Això facilitarà  la tasca de l’equip d’atenció primària i salut pública que ha de fer el control dels casos i el rastreig dels seus contactes.  Segons informen des de l’Ajuntament, aquest fet ha estat possible en el marc de col·laboració en matèria sanitària entre la Seu d’Urgell i Andorra, com ja ha tingut lloc en altres ocasions  durant la pandèmia. 


L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, va expressar que «per fer front a aquesta pandèmia cal la col·laboració de totes les administracions per tal d’anticipar-nos a les necessitats i estar preparats per donar resposta als possibles rebrots que hi puguin haver». Ha afegit que, «és fonamental reduir el temps de resposta dels resultats de les PCR de casos sospitosos i facilitar la feina dels professionals per tal de tallar les cadenes de contagi. En aquest sentit, la col·laboració amb Andorra ha estat vital i agraeixo la implicació del Departament de Salut de la Generalitat i del  Govern d’Andorra, especialment del seu ministre de Sanitat per haver-ho fet possible». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT