PUBLICITAT

Els andorrans que participaran a l’Open de Loulé ja són a Portugal

És la primera competició de natació després de l’època de confinament

Per Irene Mas Fàbrega

Els nedadors Nàdia Tudó i Bernat Lomero a Portugal.
Els nedadors Nàdia Tudó i Bernat Lomero a Portugal. | FAN

Els nedadors andorrans Nàdia Tudó i Bernat Lomero van arribar a Portugal el dimecres acompanyats del director tècnic de la federació, Xavier Torrallardona. Hi han viatjat perquè a partir d’avui i fins al diumenge participaran a l’Open de Natació de Loulé. Es tracta de la primera competició de natació dels professionals després de l’època de confinament derivat de la Covid-19.


En aquest sentit, fonts de la Federació Andorrana de Natació (FAN) van explicar que durant tot l’estiu, els nedadors «han estat entrenant a la piscina del Centre Esportiu d’Ordino amb els equips nacionals. Ho han pogut fer amb el permís del Govern. A banda d’això, la Nàdia Tudó va marxar a Alemanya un temps i va entrenar des d’allà».


Tot i així, la FAN va remarcar que la piscina d’Ordino és de 25 metres, mentre que la que correspon a L’Open de Natació de Loulé és de 50 metres: «La Nàdia a Alemanya si que ha pogut entrenar en piscina de 50 metres, però a Andorra, ara mateix i a causa de la crema dels Serradells, no hi ha piscina olímpica. Això és tenir desavantatge davant la resta; no és el mateix entrenar a una piscina de 25 metres que a una de 50 metres».

Les proves

Tenint en compte que a Portugal és una hora menys que a Andorra, avui a les 19.00 hores, Lomero disputarà la prova de 50 metres de l’estil d’esquena i a les 19.05 i Tudó participarà a la prova de 200 metres de braça. Demà, a les 18.15 hores, Nàdia Tudó disputarà els 100 metres de braça i tot seguit, Bernat Lomero participarà en les proves de 50 metres de papallona i 50 metres lliures. Finalment, el diumenge a la tarda, Nàdia Tudó prendrà part de la competició de 50 metres de braça i de 200 metres d’estils i Bernat Lomero lluitarà pels 100 metres de papallona.


Tot i això, van apuntar que «davant les competicions no hi ha expectatives perquè és la primera. Als nedadors els servirà per veure en quin estat es troben i si estan a prop de les seves marques personals» i van afegir que «no tenim ni idea de quina serà la propera competició després de la de Portugal. Volíem fer alguna cosa a Itàlia però s’ha cancel·lat, també volíem fer alguna cosa a Alemanya i han restringit les proves a només alemanys... estem a l’espera i anem competició a competició perquè està tot molt parat».

PUBLICITAT
PUBLICITAT