PUBLICITAT

Baixen els inscrits al Servei d’Ocupació

S’amplia l’autorització de despesa pels STCT i les RJL a 16 milions d’euros

Per Irene Mas Fàbrega

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Roda de premsa posterior al Consell de Ministres | SFGA/CEsteve

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va explicar, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que s’ha detectat una tendència a la baixa pel que es refereix al nombre de persones inscrites al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca de feina. En aquest sentit, va constatar que al mes de juny, el nombre de persones que van acudir al servei va ser de 1.456. En canvi, a finals de juliol, la xifra havia descendit en un 27,12% i era de 1.061 persones. Així, el ministre de Presidència, Economia i Empresa va apuntar que durant el mes passat es van fer 137 contractacions a través del SOA: 51 a empreses i 86 pel Programa de foment de la contractació del Govern. En aquesta línia, Gallardo va aportar que la tendència es manté per segon mes consecutiu i que des de l’Executiu se seguirà treballant per donar resposta a les persones que es trobin en situació de desocupació. Així, va explicar que durant la pròxima trobada de ministres, «intentarem posar en marxa el segon projecte de contractació».

16 milions pels STCT i les RJL

Gallardo va anunciar, també, que s’amplia l’autorització de despesa de 16.028.188,78 euros per fer front a les ajudes corresponents a les Suspensions Temporals dels Contractes Laborals (STCT) i de les Reduccions de les Jornades Laborals (RJL). Aquests diners formen part de les ajudes ja pagades als assalariats i als treballadors per compte propi del mes de juny, així com la previsió pels mesos de juliol, agost i setembre. Finalment, Gallardo va destacar la «davallada significativa» de peticions en aquest àmbit el darrer mes: s’han demanat 17.726 peticions des del mes d’abril, el 97,5% de les quals s’han resolt favorablement. El sector que més sol·licituds acumula és el de la restauració i serveis personals.

Nova direcció al Centre Penitenciari

El Consell de Ministres va aprovar, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el nomenament dels nous director i director adjunt del Centre Penitenciari després que els actuals presentessin la seva dimissió. Així,es va nomenar l’oficial Miquel Àngel Garcia com a nou director del Departament d’institucions Penitenciàries i del Cos Penitenciari i a Oriol Magrinyà com a director adjunt.

Protocol contra els delictes econòmics

El Consell de Ministres també va aprovar la signatura d’un Protocol d’entesa entre el cos de Policia del Principat i la Guardia di Finanza de la República Italiana. La decisió servirà per col·laborar en la prevenció de delictes i lluitar contra els delictes econòmics. El text estableix la col·laboració en àmbits com el crim organitzat, blanqueig de capital, el contraban i finançament del terrorisme.

Aigua calenta per a cinc edificis públics

A proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres,  es va aprovar, també ahir, la contractació de la xarxa de calor de cogeneració de la Comella. Així, són cinc els edificis públics que podran subministrar-se aigua calenta procedent de la cogeneració: l’Edifici Administratiu de Prat del Rull, l’Estadi Nacional, el Poliesportiu Nacional, l’estadi Joan Alay i els locals de Ràdio Televisió d’Andorra. 

Títols de bàtxelor en enginyeria

A proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, el Consell de Ministres va aprovar els decrets de creació d’un bàtxelor estatal i d’una especialització. Concretament, s’ha decretat la creació de la titulació de bàtxelor d’especialització en energies renovables per al desenvolupament sostenible i el bàtxelor en enginyeria d’organització industrial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT