PUBLICITAT

Taller per gestionar l’estrès del confinament

Una quinzena de persones participa a la iniciativa del comú de la capital

Per El Periòdic

Alguns del participants en el taller pluridisciplinar que organitza el Comú d’Andorra la Vella. / Comú Andorra la Vella/T.L.
Alguns del participants en el taller pluridisciplinar que organitza el Comú d’Andorra la Vella. / Comú Andorra la Vella/T.L.

Taller per gestionar l’estrès del confinament

Una quinzena de persones majors de 60 anys segueix el taller gratuït pluridisciplinar que organitza el Comú d’Andorra la Vella durant dues setmanes per optimitzar les emocions, el cos i la ment després del confinament. El comú ha adaptat aquest estiu l’oferta de tallers i cursos adreçats a la gent gran, el grup d’edat més vulnerable durant la crisi sanitària. Això implica la celebració de totes les activitats a l’exterior i amb la separació física entre els participants per garantir la distància de seguretat.
Un dels tallers que s’està impartint porta per títol Emocionament i vol donar eines per afrontar situacions d’estrès com la viscuda durant el confinament i les setmanes posteriors. Una quinzena de jubilats participa de diferents sessions sobre gestió emocional, tècniques de gestió de l’estrès, alimentació, exercici físic i noves tecnologies concentrades en dues setmanes (del 4 al 14 d’agost als matins) i que es desenvolupen a l’aire lliure, a la terrassa del Centre Cultural la Llacuna.
Entre els professionals que imparteixen el taller hi ha la psicòloga Meritxell Camp, la fisioterapeuta i psiconeuroimmunòloga Carla Rispal, la professora de ioga i tai-txi Angi Duró, i l’educador social Jonathan Garcia. La consellera de Social, Meritxell Pujol, que va estar ahir en una de les sessions sobre gestió emocional, va posar en relleu que alguns dels participants han comptat durant el confinament amb l’acompanyament i seguiment per part del comú–-especialment aquells que viuen sols– per garantir-los necessitats com la compra d’aliments o medicaments. Pujol va destacar la importància d’oferir cursos, tallers i activitats per mantenir activa la gent gran.
El taller complementa l’oferta d’activitats per a a gent gran, com les caminades populars per la parròquia, el tennis taula a l’exterior o els itineraris d’art. En aquest sentit, destaca una proposta que es farà els propers tres dimarts (18 i 25 d’agost, i 1 de setembre) titulada La capsa dels records: un viatge en el temps per l’avinguda Meritxell. Es tracta de visites guiades per l’eix comercial on els participants podran comprovar la seva evolució i creixement a partir de fotografies antigues.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT