PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primeres plantacions de tabac afectades per les fortes pluges

L’APRA ha rebut constància de dues propietats, a Sant Julià de Lòria i la Massana

Per Lídia López

Unes plantes de tabac creixent.
Unes plantes de tabac creixent. | El Periòdic

El fort episodi de tempestes del darrer diumenge a la tarda va deixar malmeses algunes plantacions de tabac. Ahir, l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) va rebre les primeres demandes al voltant d’aquests desperfectes, i preveuen que en puguin rebre més.

Les primeres peticions van arribar des de dos terrenys diferents. El primer, un ubicat a Fontaneda, a Sant Julià de Lòria, una parròquia que va patir afectacions per l’acumulació d’una gran quantitat d’aigua en poc temps, i va provocar inundacions i baixades d’aigua a diversos carrers de la parròquia. 

D’altra banda, també van rebre constància per part d’un propietari d’uns terrenys situats a Pal, on la tarda de diumenge va fer acte de presència la calamarsa, a més de  també un gran volum de pluja.
Segons van indicar des de l’APRA, els afectats vinculats a l’Associació tenen un termini de cinc dies, és a dir fins divendres,  per presentar les seves sol·licituds per l’assegurança de les plantes, fet que els portava a pensar que les properes jornades rebrien més demandes.

Així mateix, malgrat que ahir estava previst un nou episodi de ruixats tempestuosos a la tarda, al tancament d’aquesta edició la meteorologia s’havia mantingut estable i no s’havia arribat a produir cap ruixat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT