PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retencions al voltant de la frontera amb Espanya

El període vacacional es manifesta en forma de trànsit dens el cap de setmana

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de retencions a la frontera.
Imatge d’arxiu de retencions a la frontera. | MARICEL BLANCH

La Covid no espanta les ganes de viatjar i el Principat registra retencions tant d’entrada com de sortida al país per la frontera hispanoandorrana al llarg del cap de setmana. L’augment de la circulació es deu principalment amb la coincidència amb el període vacacional, que és més concurregut a l’agost que al juliol, acostant-se a xifres similars a les d’anys anteriors.

Segons va indicar el Servei de Mobilitat, el trànsit dens va començar el divendres, 7 d’agost, amb un quilòmetre acumulat a la frontera hispanoandorrana en direcció sortida, pràcticament durant tot el dia. Concretament, es van registrar de les 10:37 a les 12:40, i de 15:48 a 20:45 hores. El dissabte, 8 d’agost, les retencions van ser d’entrada per la Nacional-145 fins a Borda Sabater, de les 11:27 a les 13:10 hores, i a la tarda, de 16:30 a 17:00, també hi va haver una acumulació en direcció sortida pel mateix pas fronterer.

El diumenge, 9 d’agost, va ser el dia amb més complicacions de trànsit. D’una banda, els visitants al Principat van acumular un quilòmetre de retencions de sortida novament, en una primera franja de 12:30 a 14:00 hores, i també a partir de les 16:00 i fins a les 19:15. Així mateix, els andorrans que tornaven al país també van suposar una acumulació encara major de vehicles per la mateixa frontera del sud, amb dos quilòmetres de retencions entre les 19:20 i les 20:40.

Però els episodis de densitat al voltant del pas fronterer amb Espanya també es van repetir ahir, dilluns 10, amb una entrada de vehicles que segons van apuntar des del mateix servei, «no és habitual un dilluns». En aquest sentit, a partir de les 11.00 es va registrar densitat d’entrada al país des d’Espanya i es va mantenir al llarg del matí i creixent, fins arribar a acumular dos quilometres i mig a la Nacional-145. Una densitat que també es va notar a la CG-1, al centre de Sant Julià de Lòria, i també en direcció nord. Aquests episodis es van mantenir de forma intermitent fins tocades les 15.00 hores.

Finalment, a la tarda, Mobilitat també va informar d’un quilòmetre de retencions a la RN22 a la sortida del Principat per la frontera francoandorrana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT