PUBLICITAT

La Policia alerta d’estafes en l’adopció de gossos per internet

Arrestada una dona per posar-se dins d’un pis sense ser-ne propietària

Per El Periòdic

Un vehicle de la policia.
Un vehicle de la policia. | Arxiu ANA

La Policia ha rebut diverses denúncies d’estafes per adoptar gossos a través d’internet. Les estafes les duen a terme perfils falsos de la xarxa social Facebook, que pengen anuncis a diferents pàgines de compravenda del Principat i els animals en qüestió no existeixen. Per fer-ho, una persona anuncia l’oferta d’adopció d’un gos per tal que els interessats s’hi posin en contacte. Un cop s’estableix el contacte, s’inicia una conversa privada a través d’un número de telèfon francès i es demana a la víctima les seves dades personals i un primer abonament per poder fer l’enviament de l’animal. Després, si aquest primer pagament s’ha dut a terme, s’envia un correu electrònic des d’una falsa empresa de transport francesa i es demana un altre pagament. Finalment, els estafadors demanen un tercer pagament per efectuar el canvi de nom de propietari de l’animal.

Inviolabilitat del domicili

Entre les detencions que va efectuar la Policia al llarg de la setmana passada, destaca la d’una dona com a presumpta autora dels delictes contra la inviolabilitat del domicili, la integritat física i el patrimoni. La Policia va ser requerida a un domicili particular arran d’una discussió pel lloguer d’un habitatge que va derivar en una agressió entre l’arrendatària i la llogatera. L’arrendatària, que no era la propietària del pis, havia accedit a l’interior de l’habitatge. La detinguda havia llogat el pis sense l’autorització ni el coneixement del propietari, exparella d’aquesta.


A banda d’aquest cas, entre les 14 detencions de la Policia destaca, també, l’arrest de dues persones per lesions, danys i amenaces amb arma blanca. El primer dels detinguts és un home resident de 47 anys que amb una arma blanca va causar greus lesions al seu company de pis, al Pas de la Casa. En el segon cas, es tracta d’un home resident de 30 anys que va amenaçar una dona amb una navalla i una arma de foc simulada. 


La resta de detencions que el Cos de Policia va dur a terme van estar relacionades amb taxes d’alcoholèmia que sobrepassaven el límit establert. La més destacable, una dona de 20 anys que amb una taxa d’1,81 g/l. va veure’s implicada a un accident de trànsit al qual va haver-hi ferits, la matinada del dissabte al diumenge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT