PUBLICITAT

Un aspirant a batlle creu que se l’ha exclòs per no ser manipulable

Ha presentat al Consell Superior un escrit de manifestacions

Per Julià Rodríguez

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall. / ANA
El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall. / ANA

Un dels aspirants a una de les cinc places de batlle convocades pel Consell Superior de la Justícia (CSJ) que ha estat declarat no apte en les proves psicotècniques per continuar el procés selectiu ha presentat un escrit de manifestacions davant de l’organisme. En aquest escrit, que no busca la revocació de la decisió, exposa que tot i que l’informe elaborat per l’empresa consultora reconeix la seva eficiència professional, i per tant compleix tots els requisits demanats a la convocatòria, es rebutja la seva candidatura a les conclusions, que segons afirma «més que tractar-se d’un dictamen clínic psicotècnic, diríem que són opinions totalment personals i subjectives basades en les creences i conviccions de la persona que les redacta, lluny de ser un anàlisi objectiu, imparcial i neutral que escauria esperar». 
L’aspirant manifesta que si el tribunal del concurs l’ha considerat no apte, malgrat que totes les dades objectives li són favorables, ha estat perquè «no soc un perfil manipulable», segons hauria manifestat una de les dues consultores que elaboren l’informe: «no ets manipulable...un perfil com el teu, amb un alt valor de la justícia, no casa amb el sistema, que vulguis o no , està polititzat...». En aquest sentit, troba que algunes de les frases contingudes a l’informe són «opinions personals», i posa un exemple: «En conjunt, no ens transmet la imatge de confiança (el que no vol dir de professionalitat), per accedir a la Batllia, en el sentit que veiem la incorporació d’un terratrèmol amb un objectiu revolucionari de canvis, més que encaminat a jutjar...amb la idea que nosaltres entenem d’agafar la justícia pel seu compte». 
L’aspirant a batlle recalca que aquestes conclusions es contradiuen amb altres que contenen «els resultats amb dades objectives i identificables», i a més contenen afirmacions que no va proferir: «En aquest punt, i compte tingut el meu tret analític, objectiu i resolutiu descrits és absurd i poc professional que jo afirmi que: la justícia no està sent justa. El que vaig afirmar és que la justícia és lenta i que seria positiu pels usuaris que fos més resolutiva». 
D’altra banda, l’autor de l’escrit afirma que intueix que l’informe de la prova psicotècnica l’han redactat dues persones diferents, com consta en la firma del document: una consultora d’una empresa radicada en Barcelona i una consultora i psicòloga d’Andorra, el que hauria donat lloc a les «contradiccions» i «afirmacions» de les conclusions. Tot i així no entra a valorar si aquest fet podria donar lloc a la una eventual nul·litat de la prova realitzada. En aquest sentit, considera el CSJ no sembla buscar un perfil de batlle que agrupi els trets professionals i personals descrits en la primera part de l’escrit, «ans al contrari el que busca  el CSJ és un perfil professional i personal totalment oposat al meu». Per tant, «com bé resol el CSJ» «no sóc apte per a la vacant de batlle. I així és certament donat que el meu perfil professional i personal, la meva integritat personal i professional i el meu alt valor de la justícia són inalterables i inmanipulables». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT