PUBLICITAT

Una trentena d’actuacions dels Bombers per les fortes pluges

La majoria van ser per esllavissades a la xarxa viària i per rescats de muntanya

Per Irene Mas Fàbrega

Esllavissada causada per la pluja.
Esllavissada causada per la pluja. | @josep_majoral

Degut a les pluges torrencials que van caure ahir al llarg del dia a tot el Principat, el Cos de Bombers va haver de dur a terme una trentena d’actuacions. Les mateixes van focalitzar-se, sobretot, a les carreteres i a la muntanya, segons van fer saber fonts dels Bombers a EL PERIÒDIC. Tot i així, també van actuar a altres àmbits. En aquest sentit, al llarg del dia d’ahir el cos va mobilitzar ambulàncies, serveis d’aigua, serveis de muntanya i serveis de condicionament de la calçada.

Afectacions a la xarxa viària

Pel que es refereix a carreteres, les pluges van provocar esllavissades de terra a diferents punts del país com Ós de Civís, Sant Julià de Lòria o Aixirivall, que van deixar les carreteres de les zones afectades.

Rescats de muntanya

Un gran nombre d’actuacions dels Bombers van efectuar-se a la muntanya. Les mateixes fonts dels Bombers van relacionar els rescats amb «gent que no havia consultat la previsió meteorològica» abans d’anar d’excursió. Per altra banda, van informar que a causa dels temporals elèctrics hi va haver un petit incendi provocat per un llamp a la zona de Les Pardines.

Inundacions

Finalment, el cos de Bombers va haver d’actuar a zones urbanes com Andorra la Vella o Santa Coloma, entre d’altres, perquè va haver-hi un seguit d’inundacions. Segons el cos, la causa de les mateixes és la falta de manteniment d’algunes instal·lacions i llars. Així, van explicar que «les inundacions solen passar a obres o a llocs on no hi ha un manteniment adequat. Per exemple, hem hagut d’actuar a la terrassa d’un pis que tenia el desaigua embussat i a una obra que no està acabada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT