La 43ª Volta als Ports, deslluïda per la pluja torrencial d’última hora

La marxa cicloturista s’havia modificat adoptant mesures per prevenir els contagis de coronavirus

Un dels participants a la 43ª edició de la Volta als Ports d’Andorra.
Un dels participants a la 43ª edició de la Volta als Ports d’Andorra. | VSL Sports

La 43ª Volta als Ports d’Andorra va tenir, com a protagonista d’última hora, la pluja torrencial que va deslluir l’arribada dels ciclistes participants a la línia de meta. La marxa cicloturista s’havia modificat adoptant mesures per prevenir els contagis de la Covid-19. En aquest sentit, la participació es va limitar als 500 inscrits, el format va ser contra rellotge amb trams cronometrats i les sortides es van fer de manera esglaonada i individualment. Per altra banda, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, es va anul·lar la festa posterior a la cursa que sol celebrar-se a la coma d’Arcalís. La Volta als Ports estava organitzada a partir de quatre recorreguts diferenciats per la longitud i el punt de sortida. El punt d’arribada dels participants, en canvi, va ser comú.

El primer recorregut sortia des d’Ordino per arribar a la Coma d’Arcalís, amb un total de 18 quilòmetres. El guanyador de la categoria masculina va ser Stefan Navarro, amb un temps de 54 minuts i 28 segons; mentre que la guanyadora de la categoria femenina va ser Laura Canes, amb un temps d’una hora, 17 minuts i 44 segons.

El segon recorregut, que feia 37 quilòmetres, també tenia sortida a Ordino i constava d’una crono fins al Coll d’Ordino i d’un enllaç per arribar a Ordino per on els ciclistes pujaven fins a la Coma d’Arcalís. El guanyador de la mateixa va ser Mattheu Munoz, amb un temps d’una hora, 13 minuts i 58 segons; mentre que la guanyadora de la categoria femenina va ser Magalí Salomón amb un temps d’una hora, 47 minuts i 15 segons.

El tercer recorregut, a diferència dels dos anteriors, va tenir com a punt de sortida Andorra la Vella. Més concretament, la Comella. El recorregut total entre el cronometratge i els enllaços va ser de 58 quilòmetres i, segons els organitzadors, «va ser molt més exigent que la resta i ha fet que els corredors ho haguessin de donar tot». A la categoria masculina, Sergi Casavella es va proclamar guanyador amb un temps d’una hora, 53 minuts i 57 segons; mentre que a la categoria femenina, la guanyadora va ser Tamara Àlvarez, que va fer un temps de dues hores, 47 minuts i 37 segons.

Finalment, el quart recorregut el formava un total de 89 quilòmetres. Els participants van pujar el Coll de la Peguera, l’Alt de la Comella, Engolasters i Beixalís fins a arribar a la Coma d’Arcalís. El guanyador ha estat Miquel Martínez, amb un temps de dues hores, 37 minuts i 41 segons.